Sajtóközlemény telekom

Dátum: 2015-11-25 | írta: @dmin

0

Telekom: Karbonsemleges működés 2015-ben!

iCentre

A Magyar Telekom Csoport (beleértve külföldi leányvállalatait, a Makedonski Telekomot és a Crnogorski Telekomot is) a hazai nagyvállalatok közül elsőként, az európai vezető távközlési szolgáltatók közül az elsők között teljes mértékben karbonsemlegessé vált.

Korunk egyik legsúlyosabb problémája a klímaváltozás, ami nagyrészt az emberiség által légkörbe juttatott szén-dioxid következménye.

A Telekom már a 90-s években felismerte a környezet- és a klímavédelem fontosságát, amely szemlélet szervesen beépült tevékenységébe.

A Fenntarthatósági stratégiájába fektetett célok mentén, innovatív megoldásokat alkalmazva folyamatosan csökkentette a működése során felhasznált energiát, és növelte az energiahatékonyságát.

A vállalat modernizálta hálózatát és adatközpontjait, növelte a hibrid és az elektromos autóinak arányát a céges autóflottájában, és egyre hatékonyabb eszközöket és megoldásokat alkalmaz.

Több infrastruktúrája energiaellátását oldja meg szél- és/vagy napenergiával, és saját működése során is előnyben részesíti a fenntartható infokommunikációs termékek és szolgáltatások igénybe vételét.

A teljes karbonsemleges működés eléréséhez két kiemelt projekt járult hozzá.

A Telekom Csoport magyarországi elektromos energiafelhasználását 100 százalékban megújuló energiaforrásból vásárolja, a fosszilis energiafelhasználásból származó kibocsátását pedig zöld projektek támogatásával semlegesítette.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a fenntarthatóságért tett ambiciózus erőfeszítéseinknek köszönhetően a vállalatunk és az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink teljes mértékben karbonsemlegesek, és ezzel megelőztük a világ legnagyobb globális telekommunikációs vállalatait” – mondta Somorjai Éva, a Magyar Telekom fenntartható fejlődésért felelős humán erőforrás vezérigazgató-helyettese. „Köszönjük, hogy a szolgáltatásaink használatával ügyfeleink is támogatnak minket környezetünk megóvásában, ezáltal ők is aktív részesei egy fenntarthatóbb holnap megteremtésének!”

 

További információ: http://www.telekom.hu/rolunk/fenntarthatosag

Címkék:Vissza a tetejére ↑