Hírek

Dátum: 2015-11-30 | írta: Hella

0

Megújulhat az iPhone 7-ben a fülhallgatóport

iCentre

Figyelembe véve azt, hogy az Apple folyamatosan csökkentette telefonjai vastagságát az évek alatt, a fülhallgatóbemenet közel olyan vastag lett, mint maga az iPhone. Sokakban felmerülhetett a kérdést, hogy vajon tovább fogják-e csökkenteni a méretet anélkül, hogy ki kellene venni a portot. Most úgy néz ki, az Apple döntött.

A néha hiteles forrásnak is bizonyuló japán blog a Macotara szerint, az Apple el szándékozik távolítani a megszokott 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót, ezzel mintegy 1mm-t zsugorítva az iPhone 7-es készülékükön. De figyelembe véve, hogy az iPhone 6 is mennyire vékony, szükségünk van rá, hogy az új modell még karcsúbb legyen?

Mennyire lesz így kényelmes használni, a kezünkben tartani?

A 3,5 mm-es port helyett az Apple támaszkodni fog a fejhallgatógyártókra, hogy olyan adaptereket készítsenek, melyek segítségével hagyományos fülesek is csatlakoztathatóak lesznek az iPhone-ra, pl. a Lightning dokkolón, esetleg Bluetooth-on keresztül.

Az Apple úgy nyilatkozott, hogy

van már egy új fajta EarPodjuk, ami Lightningon keresztül kapcsolódik az iPhone-hoz, és ez fog működni az új készüléknél is.

Azonban az Apple ezen döntésének valószínűleg nem mindenki fog örülni, hiszen vannak, akiknek egészen más típusú fejhallgatójuk van, és nem feltétlenül szeretnének pénzt áldozni arra, hogy új kiegészítőket vegyenek, csak mert megváltozott az iPhone portja, és az adapter sem biztos, hogy a legokosabb megoldás ebben az esetben.

Mindenesetre még van egy kis időnk a találgatásokra, hogy vajon mindebből mi fog megvalósulni – addig is kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: RedmondPieVissza a tetejére ↑