Hírek

Dátum: 2015-12-08 | írta: Tocso

0

Napjainkra elképesztő számokat produkál az Apple Maps

iCentre

A bemutatást követően nagyon nagy sajtóvisszhangot váltott ki az Apple Maps bemutatása és a Google száműzése az iOS gyári alkalmazásai közül, de úgy néz ki, három év alatt a legnagyobbak közé küzdötte fel magát.

Az Apple Maps logja szerint, már több, mint 5 milliárd kérés érkezik be hozzájuk a térképpel kapcsolatos módosítások miatt, esetleg megszűnt vagy új üzletek bejelentéseként.

Ezen kérések teljesítésébe hatalmas energiát öl a cég és úgy nézz ki, lassan beérik a munkájuk gyümölcse.

2012-ben bemutatott Maps finoman szólva is hangos sajtó visszhangot váltott ki és sajnos nem pozitív értelemben.

Nagyon sokan támadták a hibái miatt, még a hatalmas innovációval bemutatott  3D-s megjelenítésű képekben is rengeteg hiba volt.

Az Apple nem tudod mit kezdeni a helyzettel, végül nyílt levélben kért bocsánatot Tim Cook a vezérigazgató az elhamarkodott integrálás miatt.

Maga a helyzet, azért élesedhetett ki ennyire, mert a Maps integrálásával kivették a Google Maps-et a gyári alkalmazások körül, így nem volt egy megbízható térképszoftver iOS-re, mivel az AppStore-os  alkalmazásra még várni kellett.

A Google szoftverének megjelenése után kezdtek elcsitulni a dolgok a jó alternatíva miatt, így mindenki eldönthette, melyik térképet szeretné használni.

Az évek alatt azonban az Apple céges felvásárlásokkal, illetve a felhasználókra hagyatkozva fejlesztette csendben a térképét, tovább és tovább növelve a POI készletét.

A legújabb szoftverben már közlekedési információk is elérhetőek, egyelőre csak külföldön, mégis jó látni, hogy a fejlesztések nem álltak le, hanem folyamatosan invesztál az Apple erre a területre.

Forrás: CultofMac

Címkék:Vissza a tetejére ↑