Hírek

Dátum: 2015-12-11 | írta: Tocso

0

iPad lesz a brit börtönökben?

iCentre

Nagy-Britanniában is keresik a helyes utat a fogvatartottak számára, de hogy ezt iPadekkel kéne tenni, abban nem vagyok biztos.

Brit kormány ugyanis fontolgatja, hogy egyes elítéltek iPadet kaphassanak, mellyel kapcsolatot tarthatnak a családjukkal.

Ez szöges ellentétben van a börtön lényegi részével, miszerint az is a büntetés része, hogy nincs tartós kapcsolat a fogoly és családja között, de Michael Gove Igazságügyi miniszter szerint jó indokuk van a fenti elgondolásra.

Elmondása szerint egy bizonyos rétegnél fontosnak tartják az oktatást, illetve hogy ne elítéltekkel  kerüljenek szorosabb kötödésbe, hanem inkább a családjukkal a büntetésük alatt.

Megszólalt ez ügyben a legnagyobb börtönőrséggel foglalkozó cég vezetője is, aki elmondta, hogy bizonyos esetekben nem látja helytelennek a megoldást, azonban reméli, hogy csak szigorú felügyelet mellett lehet majd használni, megelőzve a további bűncselekményekre való felbujtást.

A szigetországban nagy port kevert a nyilatkozat rengeteg a pro és a kontra érv, de talán nincs is jó döntés ez ügyben.

Azt gondolom, hogy egy fiatalkorú elítélt, aki még rengeteg lehetőség előtt áll, nem visszaeső és morálisan nem egy nagy bűnt követett el, részesülhetne egy ilyen kiváltságban, így talán kevesebb lenne a visszaeső bűnöző.

Ti mit gondoltok?

Forrás: 9to5Mac

Címkék:Vissza a tetejére ↑