Hírek

Dátum: 2015-12-14 | írta: Tocso

0

Már a vérünkre is kíváncsi a Google

iCentre

Az Apple mellett természetesen más cégek is védetnek le szabadalmakat – ez esetben a Google egy igen érdekes ötlete került elő.

A szabadalom egy tű nélküli  vérvételi eljárásról szól, mely igen egyszerű elven működik. Egy tartályból erőteljesen kilökődik egy anyag, melynek mikrorészecskéi épp annyira lyukasszák ki a bőrt, hogy pár csepp vért lehessen venni gyors tesztekhez.

Legnagyobb hasznát a cukorbetegek vehetik, mivel ez az eljárás képes lehet a vércukor szint méréséhez, így nem kell külön eszközt erre magukkal vinniük, hiába kell napjában többször is ellenőrizni a szintet.

Valószínűleg egy okosóra funkciójaként jelenhetne meg az újdonság, de természetesen ennyire még nem szabad előre rohanni.

Az Android Wear  képes pulzusszámot mérni és fitnesz adatokat gyűjteni, mégis, egy ilyen funkció igazán hasznos újítás lenne a cég részéről.

A szabadalom megtalálása után a Google szűkszavúan nyilatkozott jövőbeli terveiről, melyben ködösen fogalmazva annyit mondott:

A szabadalommal több tervük is van, de csak némelyik megvalósul meg, némelyik megmarad tervezetnek, némelyik pedig marad szimplán szabadalom.

Forrás: Latestgadgets

Címkék:Vissza a tetejére ↑