Hírek

Dátum: 2015-12-29 | írta: Tocso

0

Újabb per, az Apple további milliókat követel a Samsungtól

iCentre

Egy régebbi hír szerint megegyezett az Apple és a Samsung, hogy az USA-n kívül nem pereskednek. Ez apró reményt mutatott egy békésebb időszakra a két cég között, de úgy látszik, ez csak önámítás volt.

Egy 2012-es per alapján végül a Samsung 548 millió dollárt fizetett az Apple-nek jogsértések néven, mely nemigazán okozott komolyabb pénzügyi visszaesést a cégnek, illetve az Apple sem ebből gazdagodott meg. A győzelem inkább csak elvi szintű, mivel a bíróság is kimondta, amit eddig is feltételeztünk, hogy a Samsung nem feltétlen saját kútfőből szerzi új generációs eszközei dizájnját és újításait.

samsungvsapple.081911

Az Apple ügyvédei persze sosem unatkozhatnak, így most se forrócsoki szürcsölgetéssel töltötték az ünnepeket. Általuk újabb keresetet adott be a cég a Samsung ellen, miszerint bár a kártérítést megfizették az érintett eszközön, de a cég más eszközeiben is használta a technikát, így további 180 millió dollárt kérnek számon a készülékeladások után. Mondanom sem kell, hogy ez az összeg meg végleg nevetséges mindkét fél számára, így valószínűleg inkább csak precedens értékű ítéletet akar az Apple a későbbi perekhez.

Mivel a Samsung az Apple egyik legnagyobb beszállítója, bármennyire is ellenséges a két cég kapcsolata, egyik sem tudna meglenni a másik nélkül, de úgy néz ki, még jó darabig a két cég tartja el az amerikai törvényhozást is. 🙂

Forrás: Appleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑