Hírek

Dátum: 2015-12-30 | írta: Tocso

2

Az iOS 9 miatt ismét bíróságra kényszerül az Apple

iCentre

Újabb polgári perekkel nézz szembe a cég, az előző Wi-Fi asszisztens ügy után, most az iOS 9 régebbi eszközökre gyakorolt hatása miatt perelték be a céget.

Egy több mint 100 főből álló csoportos perrel kell most megküzdenie a cégnek, mely azt a problémát kifogásolja, hogy az iOS 9 nem hozta meg a beígért teljesítmény és akkumulátor időt, sőt még rontott is a helyzeten iPhone 4s-en.  Nem csak a gyári, hanem a külső alkalmazások is lassabban indulnak, sőt, sűrűbben is omlanak össze a kereset szerint.

Továbbá sérelmezik azt is, hogy a belső tesztek során is látszódhatott, hogy nem teljesen tökéletes a rendszer 4s-en, mégsem figyelmeztették a vásárlókat, sőt, továbbra is ígérték a sokszor hangoztatott újításokat. Az Apple elve alapján a régebbi szoftver sem tehető vissza, így aki frissített, az nem tudott visszatérni régebbi szoftverekre.

A perben több mint 5 millió dolláros kártérítést szeretnének, mely nem kis összeg ilyen jellegű ügyben.

A felpereseknek azonban szembe nézni pár ellenkérdéssel, miszerint a megjelenés után pár napig, akár egy hétig is visszatelepíthető az előző szoftver, illetve az iOS 9.1-es frissítés a legtöbb esetben megoldotta a kifogásolt problémákat.

Forrás9to5mac

Címkék:  • djsomi

    Sajnos igazuk van, az első olyan rendszer ami miatt földhöz tudnám vágni a közel 3K-s telefonom. Egyben az utolsó is amit megvettem…

    • expa

      Ez a te bajod 🙂 Nekem semmi gondom a telóval… ip6

Vissza a tetejére ↑