Nagyvilág apple

Dátum: 2016-01-05 | írta: @dmin

0

A Toyota csatlakozik a Ford Google és Apple elleni küzdelméhez

iCentre

A Ford nyílt forráskódú okostelefon-interfésszel száll szembe az Apple CarPlay és a Google Android Auto rendszereivel.

A Ford elhatározta, hogy nem hagyja, hogy a Google és az Apple diktálja a jármű műszerfalán megjelenő tartalmak megjelenítését és most egy igen erős partnert nyert meg ügyének, a Toyota, a világ egyik legnagyobb autógyártója személyében.

A Toyota vállalta, hogy autóiba a Ford nyílt forráskódú rendszerét, a SmartDeviceLink (SDL) szoftvert telepíti.

Az SDL lehetővé teszi, hogy olyan natív alkalmazásokat, mint például a GPS navigáció, futtatni lehessen az autós fedélzeti rendszereken.

A Toyota egyike azon kevés autógyártónak, amely nem nyújt az Apple vagy az Android  autós rendszereknek támogatást és azt mondta tavaly, hogy nem tervezi, hogy ezen változtatna a jövőben.

Mindeközben a Ford nem veti el teljesen az Apple és Google együttműködést, hiszen a 2017-es modelljeibe beépítésre kerülő Sync 3 rendszer (borítókép) már az előbb említett két cég rendszereit is támogatni fogja, de úgy érzik, hogy akkor szolgálják ki legjobban a vásárlóikat, ha egy saját rendszert is telepítenek járműveikbe.

Érdekesség, hogy a BlackBerry tulajdonában lévő autóalkatrész beszállító, a QNX  már aláírta a szabvány elfogadását, és a Ford tájékoztatása szerint a Peugeot, a Citroën, a Honda, a Mazda és a Subaru is fontolgatja ezt a lehetőséget.

Forrás: engadget

Címkék:Vissza a tetejére ↑