Watch

Dátum: 2016-01-05 | írta: Tocso

0

Újabb per elé néz az Apple, ezúttal a Watch kapcsán

iCentre

2016-ban sem fognak unatkozni a szabadalmi bírák, mivel a cégek mindig adnak nekik munkát. Jelen esetben a Valencell perelte az Apple-t, Apple Watch-al kapcsolatos szabadalmi okoktól.

Valencell szerint még 2013-ban kereste meg őket az Apple pár saját technológiát érintő kérdéssel, majd jó darabig semmit sem hallottak felőlük.

Szabadalmi ötleteik mind elérhetőek az oldalukon, amelyhez csak egy általános űrlapot kell kitölteni, s már olvasható is rengeteg leírás.

Állításuk szerint az Apple ügynökei olvasták ezeket a dokumentumokat, bár hamis nevet használtak, IP cím alapján beazonosították, hogy az Apple részéről érkezett a lekérés.

Ezután nem volt semmiféle szerződéskötés a két cég között, mivel nem ők gyártják a problémát jelentő technológiát, azonban tőlük kell licencelni, ahogy a Sony vagy az LG is tette.

Szeptemberben megtörtént az Apple Watch bejelentés, a fényalapú pulzusmérő technológiával, amellyel semmiféle probléma nincs.

Azonban a cég állítása szerint, az általuk szabadalmaztatott módszerrel tették pontosabbá és sikeresebbé ezeket a méréséket, annak ellenére, hogy nem vették meg a szükséges jogokat.

A történet meg is állná a helyét, azonban van pár érdekes kérdés.

Egyrészt a 2013-as megkeresés kicsit későinek tűnik, tekintve, hogy a Watch megalkotásán már 2011 óta dolgozik az Apple, és 2013-ra már egy szinte kész elképzelést raktak le az asztalra.

A rengeteg teszt, a szoftver megírása, illetve a gyártástechnológia megalkotása se egy pár hónapos munka.

Másrészt az IP cím visszakövetése is kérdéses lehet, mivel ha az Apple belső hálózatáról érkezett a lekérés, akkor annak IP címe valószínűleg titkosítva van, így az nem kereshető vissza.

Vagy ha még is, az már nem legális módszer, így ebben az esetben a bizonyíték nem használható fel.

A harmadik pedig az idő tényező.

Miért majdnem egy évvel a megjelenés után jelentette be kárigényét a cég ?

Egyesek szerint már az Apple Watch 2 hype rendszere indult be ezzel a hírrel.

Az igazságot valószínűleg soha, vagy csak nagyon sokára tudjuk meg, de valószínűleg peren kívüli megállapodás fog születni a két cég között.

Forrás: Appleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑