Bulvár

Dátum: 2016-01-08 | írta: Tocso

0

Érkezik az iPhone 7 – Vízállóság, jack dugó nélküli, vezeték nélküli töltés?

iCentre

Bár az “érkezik” kicsit túlzás, hiszen még mindig kicsivel több, mint fél év van az iPhone 7 bemutatásáig, mégis egyre több egy irányba mutató pletyka érkezik a készülékkel kapcsolatban.

A vízálló iPhone lehetősége nem új keletű dolog, mégis évről-évre kimarad a nagy bejelentés. Az iPhone 6s-szel egy jókora lépést tettek ugyan a megvalósulás felé, mivel ha nem is vízálló a telefon, de ha véletlen nagyobb mennyiségű víz éri, nem megy feltétlenül tönkre, ahogy azt ez a teszt is mutatja. Valószínűleg ezen fejlesztés után indult útjára még erősebben ez a pletyka, így reméljük, tényleg megérkezik végre a várt újítás.

A vezeték nélküli töltés az Apple Watch megjelenése óta nem ismeretlen terület a cég számára, jókora tapasztalatra tehettek szert, és remélhetőleg ezt a tudást az iPhone-oknál is alkalmazzák majd. Talán az egyik legkényelmesebb töltési forma, bár azt le kell szögezni, hogy igencsak lassú. A Watch-ban egy 205 mAh-s akkumulátor található, míg az iPhone-okban jóval nagyobb egység szolgáltatja a tápellátást. Bár a töltési felület is nagyobb, a hatékonysága messze elmarad egy adapteres töltéstől, így a töltési idő jelentősen növekszik.

qi_iphone6_feature

A legtöbb pletyka mégis arról szól, hogy a további vékonyítás érdekében elhagyja a jack-csatlakozót az Apple, és Lightning-alapú, illetve a vezeték nélküli fülhallgatókat támogatja tovább. Vezeték nélküli eszközöket már találunk a piacon nem is túl horribilis áron, viszont aki “lightningos” fülest szeretne, egyelőre nagyon a zsebébe kell nyúlnia, mivel nem is a legjobb minőséget kapja igen bátor árazással. Bár még csak pletykák szólnak a témáról, a sumofus.org nevű oldal egy petíciót indított a jack-csatlakozó elhagyása ellen, melynél a kezdeti 10 ezres cél mára már inkább 210 ezres, hiszen jelenleg több mint 204 ezren írták alá. 🙂

Innen is látszik, hogy mekkora őrület van a cég körül, hisz egy nem is hivatalos újdonság ellen indítottak már harcot.

A fenti három lehetőség közül csak a csatlakozó elhagyása tűnik igen valószínűnek, de nem egyszer okozott már meglepetést a cég.

Forrás: CultofMacVissza a tetejére ↑