Hírek

Dátum: 2016-01-12 | írta: Tocso

0

iOS 9.3 béta 1 – újdonságok

iCentre

Tegnap este az Apple kiadta az iOS 9.3-as bétaverzióját, amely olyan újdonságokat hozott, ami simán belefért volna egy iOS 10-szintű major frissítésnek.

Night  Shift

Egy jailbreak alkalmazásból vette az ötletet az Apple, melynek lényege, hogy napnyugta után a kijelző automatikusan melegebb árnyalatokat jelenít meg, mivel este a kékes árnyalat nyugtalanná, éberebbé tesz minket. (Nehezíti a nyugodt alváshoz szükséges melatonintermelést.)

Apple-night-shift-800x420

Touch ID jegyzetekhez 

Fontos hiányosságot pótolt a cég azzal, hogy jelkóddal vagy Touch ID-val zárhatóvá tette a Jegyzetek alkalmazást, ezzel tovább védve személyes adatainkat. További hasznos újdonság, hogy a jegyzetek listázási rendszere is állítható lett dátum, módosítás vagy abc-sorrend szerint.

Notes-Touch-ID

Okosabb Egészség alkalmazás

Ez a funkció régiónként változóan érhető el, de az Egészség alkalmazás már alkalmazásokat is ajánl, melyek segítenek az adott lehetőség pontosabb mérésében, mint pl. a súly, napi megtett távolság, vagy alváskövetés.

Health-app-improvements

Továbbfejlesztett CarPlay

Bár itthon még nem jellemzőek a CarPlay-kompatibilis kocsik, az Apple integrálta a Maps Közeledben-funkcióját, illetve a Zene alkalmazásba beépítették az Apple Musicot is, így már kocsinkban is élvezhetjük a streamingalkalmazást.

Carplay-iOS-9.3

3d Touch-támogatás gyári alkalmazásokhoz (6s/6s Plus)

Bár a 3d Touch nem tűnik akkora durranásnak, mégis gyorsan megszokja és megszereti az ember. A plusz-funkciók, melyek elérhetőek vele, felesleges tapizásokat és időt spórol meg, ezzel növelve a felhasználói élményt. Szinte az összes gyári alkalmazás kapott támogatást, így már a leghasznosabb lehetőségek gyorsan is elérhetőek.

15532-11888-IMG_4247-l

A végére került az egyik legérdekesebb újdonság, az

Apple iskolaprogramja

“Újabb” piaci rést talált a cég, melyben nagy potenciál lehet. Főleg a magániskolákban, de több országban már állami szinten is lehetőséget kapnak a diákok a tablettel való tanuláshoz. A Share iPad egy olyan funkció, mely lehetőséget add egy iPad több felhasználó általi használatához. A fényképes ikonokon magunkat kiválasztva betöltődnek saját alkalmazásaink, adataink, illetve onnan folytathatjuk a munkamenetet, ahonnan abbahagytuk. Ehhez csak egy iCloud-szerű webbeállítású oldalra kell regisztrálni, és már használható is a funkció.

A másik érdekesség a Classroom alkalmazás, mellyel a tanárok teljes felügyelet alatt tarthatják az iPadet, ezzel figyelve a diákjaik táblagéphasználatát.

Apple-School-Manager

Egyéb apróság, mely már talán kicsit bosszantó is, hogy a Siri megtanul majd maláj, finn és héber nyelven is, de a magyarról továbbra sincs hír. Illetve a jailbreakesek örülhetnek, mivel nem sokkal a béta szoftver kiadása után egy videó jelent meg, miszerint sikeresen jailbreakelték az új bétával rendelkező iPhone 6-ot, így a módszer megvan, de kiadási dátum egyelőre nincs.

Az iOS 9.3 még csak fejlesztők számára elérhető, így a többieknek várni kell rá.

Vállalkozó kedvűek azonban jelentkezhetnek a publikusbéta-programba, és kipróbálhatják az új szoftvert. Hivatalos megjelenés még nem ismert, de amint elérhető lesz, természetesen azt is azonnal megírjuk.

Forrás: Redmondpie/Appleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑