Bulvár

Dátum: 2016-01-14 | írta: Tocso

0

“Az Apple elektromos autót fejleszt és ez nyílt titok”

iCentre

Elon Musk a Tesla alapítója egy interjúban elmondta, hogy szerinte az Apple saját autón dolgozik, melyet nem jelentenek be hivatalosan, de mindenki tudja, hogy így van.

Bár az Apple tagadja, hogy dolgoznának valami ilyesmin, a BBC-nek adott interjújában Musk elég magabiztosan jelentette ki, hogy az Apple saját autón dolgozik.

Elmondása szerint elég nehéz elrejteni olyan valamit, amire több ezer mérnököt veszel fel, majd olyan cégeket vásárolsz fel, melyek hasonló területen dolgoznak. További megerősítésnek ismét felhozta az októberi botrányt, mely arról szólt, hogy az Apple magasabb fizetésért, több magas rangú Tesla mérnököt szeretett volna elcsábítani csapatába, mely felemás sikerrel zárult, mivel csak alacsonyabb rangú vezetőket sikerült megszerezni – ellenben a Tesla több nevesebb szoftverfejlesztőt tudott átcsábítani tőlük.

Az interjú ismét előtérbe helyezte az Apple “Project Titan” fedőnevű programját, mely a saját autóját takarja. Az egyértelmű jelek az alapító állítását igazolják, hisz a felvásárolt autótervezéssel és akkumulátor készítéssel foglalkozó cégek mind bezártak, azonban a dolgozók nem lettek munkanélküliek. Egy titkos kaliforniai területet is elkerítettek egy tesztpályára alkalmas helyen, ezzel is elzárva a kíváncsi szemek elől a készülő járművet. Továbbá az Apple nemrég védette le az apple.auto és az apple.cars domain neveket is.

Azonban van egy hatalmas érv az egész ellen, miszerint az autópiac rendkívül telített. Már nem mutatható semmi új, és a profit se akkora jelentőségű, mint amire az Apple számíthat.

Maga a projekt eredményessége csak évek múlva derül ki, addig is várjuk az új híreket és egy esetleges bemutatót.

Forrás: Appleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑