Hírek

Dátum: 2016-01-18 | írta: Tocso

0

Az Apple leállítja az iTunes Radio és iAd szolgáltatását

iCentre

Az Apple több szolgáltatása már az indulásakor is elég kevés fantáziát mozgatott meg,  majd az idő múlásával a cég is belátta, hogy felesleges fenntartani azt, s ez lett a Radio és iAd sorsa is.

Az iTunes rádió bemutatásakor kicsit csalódottak voltak a felhasználók, akik nagyobb dobásra számítottak. Ennek ellenére mégis volt egy felhasználói bázisa, aki szívesen hallgatta az adást. Ezzel együtt is rossz lóra tett az Apple, mivel ekkor kezdet beindulni a Spotify is, mely rádió mellett zenestreaming szolgáltatást is ajánlott. Valószínűleg a számokat és a siker láttán kezdett bele az Apple a Music fejlesztésébe, és az iTunes Rádió háttérbe szorult…

Most, hogy átlépte az Apple Music a 10 milliomodik feliratkozót, a vállalat jobbnak látta, ha végleg leállítja az iTunes Radio szolgáltatást, amiről körlevélben értesítette a felhasználókat. Továbbiakban a Beats 1 marad az ingyenesen használható egyetlen rádió, de a visszajelzések szerint nagyon jó zenei kínálat szól az állomásról, így mindenki csak jobban jár.

itunesradioending

A másik lekapcsolt csomag pedig a iAd lesz. Ez utóbbit mondjuk már a bejelentéskor sem értettem, hiszen ki szeretne egy olyan szolgáltatást használni, mely igazából nem add semmit, ellenben 30%-át leveszi a nyereségből. Bár voltak próbálkozások a cég részéről az iAd-dal, ugyancsak nem ez volt az Apple legsikeresebb szolgáltatása, így megy a süllyesztőbe.

Mindkét ötletét valamikor január végén kapcsolja le az Apple, bár nagy valószínűség szerint nem sok könnyet fognak érte hullatni a fogyasztók.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑