Hírek carplay

Dátum: 2016-01-20 | írta: Hella

0

A CarPlay megnyerte a 2016-os Technology of the Year díjat

iCentre

A nemrégiben megrendezett Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon az Apple fejlesztését, a CarPlay-t, a legjobb járművön belüli, egyéni fejlesztés kategóriában díjazták.

Az  Autoblog szerkesztője Stephen Rouse szerint, ez egy olyan testhezálló technológia, ami megkönnyíti a vezetők útjait és sokkal kényelmesebbé teszi a mindennapokat a könnyű kezelhetőség által.

Az Apple fejlesztése magasan odavert a többi döntős technológiának, többek között a Google Android Auto-nak,  a Ford Sync 3-nak és még a Volvo Sensus Connect-nek is.

A visszajelzések alapján a felhasználóknak kifejezetten tetszik a lényegre törő megközelítés és az iPhone kijelzőre hajazó megjelenítés is.

A CarPlay funkciók szinte ugyanazon az elven működnek, mint az iPhone-on, jellemzően ugyanazokkal az ikonokkal is találkozhatunk ezáltal.

Így próbálták zökkenőmentessé tenni a sofőrök átállását a “mobilról az autóra”.

Szintén rendkívül felhasználó barát lépés volt, hogy a CarPlay által az Apple Maps-et lehet használni a gépjárműben, így nem kell költeni a rendkívül drága navigációs rendszerekre sem, hiszen ott lesz a legkézenfekvőbb megoldás.

Az Apple részéről ez egy rendkívül kedves (de természetesen nem indokolatlan) lépés volt, hogy segítse azokat, akik eddig is az ő cégüket preferálták.

Akinek módja van rá és megteheti, az próbálja ki ezt a lehetőséget, mást nem legalább a kíváncsiság kedvéért.

Jó vezetést! 🙂

Forrás: appleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑