Hírek

Dátum: 2016-01-25 | írta: Tocso

0

Európába érkezett Tim Cook

iCentre

Pár napos útról van szó, így Tim Cook több fórumon is személyesen képviselheti az Apple-t.

A legfontosabb kérdés az Európai Bizottság Apple ellen indított eljárása, mely szerint több mint 8 milliárd dolláros adómegkerülést folytatott a cég. A történet egyre kuszább, talán jobb is nem teljesen belefolyni, de lényegében annyi a történet, hogy az Apple több nagyobb összegű műveletet is Írországban végzett a kedvezőbb adóhelyzet miatt, ahelyett hogy az Egyesül Államokban, a cég székhelyén valósultak volna meg ezek.

Tim Cook szerint az Apple minden törvényi szabályozást betartott és a könyvelésük a bizottság számára is elérhető, így ott minden kérdésükre választ kapnak.

Tim Cook a megbeszélés után Ferenc pápával találkozott egy 15 perces beszélgetésre. Azt tudjuk, hogy a pápa nem ellenzi a technológiát, sok bejegyzés írt már Twitterére is. A találkozó valószínűleg egy udvariassági látogatás volt – nem sok témát tudok elképzelni kettőjük között. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy az egyháztól ez egy elég nagy gesztus, mivel Cook nyíltan vállalja melegségét, ami nem épp egyezik az egyház tanaival.

Pope-Cook

A hét további részében pedig az olasz iOS-fejlesztő központról tárgyalhatott a cégvezető, illetve találkozott az olasz miniszterelnökkel is.

Cook, mint jó vezető, szeretne mindenhol ott lenni, és ezért is vált a  világ egyik legkarizmatikusabb cégvezetőjévé.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑