Hírek

Dátum: 2016-01-25 | írta: @dmin

1

Mennyibe kerülne egy “Made in USA” iPhone 6?

iCentre

Az amerikai elnökválasztásra készülő és furcsa kijelentéseiről ismert Donald Trump felvetette az USA-ban gyártott iPhone lehetőségét.

Azt fejtegette – persze nem ilyen szofisztikáltan -, hogy elnökségre kerülése esetén a nagy amerikai gyártócégeket  hazahozza.

“damn computers and things in this country instead of in other countries.”

Az iFixit vezérigazgatója, Kyle Wiens és csapata megvizsgálta a kijelentés valóságtartamát és megállapították, hogy az észak-amerikai kontinensen készülő iPhone drágább lenne 50 dollárral, mint a Kínában gyártott eszköz.

Természetesen az amerikai elnöknek nincs jogi lehetősége egy ilyen gazdasági lépés meghozatalára, bár a kijelentés biztosan jól hangzik bizonyos körökben.

Az iFixit a magasabb áru munkaerővel magyarázza az árkülönbséget, persze a teljes gyártás és a beszállítók gyárainak amerikai földre történő átköltöztetése óriási húzás lenne, azonban véleményem szerint egy ilyen lépés sokkal jobban drágítaná az iPhone gyártását, mint 50 dollár.

A mérleg másik serpenyőjében a csökkenő munkanélküliség, nagyobb adóbevételek szerepelnének.

Te fizetnél ötven dollárral többet egy nem kínai termékért?

Forrás: MacMania

Címkék:  • Andras Katai

    Az USA-ban akkor is megvennék az iPhonet ha 100$-al drágább lenne, ehhez még hozzájárul az elvakult lokálpatriotizmusuk is, szerintem zabálnák az emberek az “Assembled in USA” feliratot.

Vissza a tetejére ↑