Hírek apple

Dátum: 2016-02-04 | írta: Tocso

0

Ismét szabadalmi pert veszíthet az Apple a VirnetX-szel szemben

iCentre

A szabadalmi pereknek hála a nagy tech cégek ügyvédei sosem unatkoznak, a szabadalmi felügyelet pedig amint végez egy üggyel, rögtön érkezik még kettő – úgy néz ki, ez a folyamat a végtelenségig tart.

Egy bírósági határozat szerint az Apple négy szabadalmat is megsértett VirnetX-szel szemben pár évvel ezelőtt.  A szabadalmak virtuális magánhálózatokkal (VPN) kapcsolatosak, melyeket az Apple a Facetime és az iMessage szolgáltatásainál használt.

A VirnetX ezért már 2010-ben beperelte az Apple-t, melyért 2012-ben 368 millió dollárt ítéltek meg a cégnek, ezzel lezárva az esetet. Azonban naivság lett volna azt hinni a mai világban, hogy ezzel véget is ér a történet.

Valami miatt 2014-ben újraszámolták az okozott kárt és kiderült, hogy nagyobb, mint azt pár évvel ezelőtt gondolták – ezért újra beadta a keresetet a cég

ráadásul az eredeti 532 millió dolláros számmal, melyet az inflációval indokolva már 625 millió dollárnak gondoltak.

A bíróság most kimondta az ítéletet és a fenti 625 millió dollár kifizetésére kötelezi az Apple-t. Természetesen a cupertinóiak kérelmet nyújtottak be, szerintük ugyanis a patent trollok ismét csak rajtuk kívánnak meggazdagodni és nem az iagazág győzedelmeskedett a perben…

Érdekes szituáció, továbbra is sokszor érezzük azt, hogy akinek nem igazán megy, az a könnyebb utat választva megpróbálja inkább megfejni a nagyobb halakat. Ti mit gondoltok erről?

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑