Hírek 53 hiba

Dátum: 2016-02-07 | írta: Tocso

2

53: A titokzatos és rettegett iOS hibakód

iCentre

Néhány iPhone 6 tulajdonos jelezte, hogy harmadik fél általi szervizelése után, restore közben 53-as hibát jelzett az iTunes.

A hiba akkor jelentkezik, amikor a Touch ID-s iPhone-okon Home gombot cserélnek, majd próbálják visszaállítani a készüléket.

Antonio Olmos szabadúszó fotós is így járt, aki cseréltette Home gombját, ami jól is működött, azonban mikor restore-olta volna készülékét, kiadta ezt a hibakódot.

Ezután készüléke brickelt, azaz mondhatni tönkrement, mivel a szoftvertelepítés nem fut végig a hiba miatt.

Az összeesküvés-elmélet gyártók azonnal az Apple-t hibáztatták, hogy így akarnak azokkal kiszúrni, akik nem náluk szervizelik a telefonjukat, azonban a dolog ennél mélyebben gyökeredzik.

A Touch ID bejelentésekor elmondták, hogy az alaplaphoz tartozik, így a cserélt Touch ID nem fog működik, csak ha a hozzá tartó alaplappal van összeköttetésben, biztonsági szempontból.

iOS 9 megjelenése után azonban elkezdtek szaporodni az 53-as hibával téglává “változó” iPhone-ok.

Az iFixit csapat tagja elmondása szerint a probléma az, hogy a visszatöltés közben a szoftver ellenőrzi a hardverelemek és a szalagkábelek eredetiségét, majd ha nem kap megfelelő visszajelzést, kiadja ezt a hibát.

Az Apple egyelőre nem kommentálta az esetet, de nem tartanám túl valószínűleg, hogy szándékosan varázsolná használhatatlanná a cserélt Touch ID-s készülékeket, hiszen amennyiben nem eredeti adatkábellel akarjuk tölteni iOS készülékünket, akkor is csak egy felugró ablakot kapunk, a töltés attól függetlenül elindul.

Forrás: Macrumors

Címkék:  • Ha ennek biztonsági okai vannak (és miért ne azok lennének), akkor mondjuk nem értem, hogy ez a hiba (vagy tiltás) miért nem az iOS 7 és az 5S megjelenésével jelent meg.
    Vagy akkoriban szimplán csak olyan kevés számban jelent meg, hogy nem váltott ki ekkora visszhangot?

    • Kornél Papp

      Az 5S-ben ha cseréled a home gombot akkor simán nem fog működni az ujjlenyomat olvasó.

Vissza a tetejére ↑