Hírek

Dátum: 2016-02-10 | írta: Tocso

0

Hacker próbálta megvesztegetni az Apple dolgozót

iCentre

Egy hacker próbálta megvesztegetni az Apple írországi kirendeltségének egyik vezetőjét több ezer euróval, cserébe a hozzáférési adataiért.

Business Insider oldal információ szerint az Apple alkalmazottakra egy olyan hacker vadászik, aki a belsős hozzáférési kódokat szeretné megszerezni, és ezért

20 ezer eurót kínál.

Főleg az olyan kis- és középvezető beosztású embereket keresi, akiknek már kezd elege lenni az Apple-ből és szeretnének egy kis készpénzhez jutni. Ennek apropóján az Apple egy programot indított a kenőpénzek ellen, mely valószínűleg a fizetések emelése lesz a megfelelő helyeken.

A hacker jó helyen kapirgált, mivel az Apple ír központjában rengeteg cégtitok, irat és mérnökökkel való beszélgetés van dokumentálva, így ki tudja milyen információ kerülhet felszínre, egész pontosan a konkurenciához…

Azonban az biztosra vehető, hogy akik birtokában bizalmasabb információk vannak, nem 6 millió forintért fogják eladni azt, mivel fizetésük miatt nincsenek rászorulva az összegre, legalábbis úgy tűnik, az Apple tudja, hogyan kell jól megfizetni az embereket.

Forrás: Appleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑