Bulvár

Dátum: 2016-02-11 | írta: Tocso

0

A TSMC gyárthatja az újgenerációs chipet az iPhone 7-be

iCentre

A TSMC egy elég komoly ajánlattal állt az Apple elé, s úgy nézz ki kizárólagos gyártási jogot kap a következő generációs “A” vezérlőchipre.

A TSMC  és a Samsung közt régóta megy a harc, hogy melyik vállalat szerezze meg magának az Apple megrendeléseit. A Samsung számára bár az Apple nagy konkurencia,  mivel a telefonjain kicsi az árrés, így megrendelésből tud stabil negyedéveket zárni.

A TSMC viszont most nagyot dobbantott, és az ajánlat szerint 10 nanométeres gyártástechnológiával képes készíteni a next-gen A szériás chipet, mely az iOS eszközök “lelkét” adja.

Az első tesztgyártások  az év második felében kezdődhetnek, a nagyszériások pedig 2017-ben, de a pletykák szerint az iPhone 7-be már ez kerül…  Hogy ez elég-e az Apple-nek, hogy már idén a cégé legyen az egyedüli gyártás, nos, az hamarosan kiderül.

Ezzel a húzással két legyet üthetne az almás cég, mivel nehéz helyzetbe hozhatná a Samsungot a kieső nyereség miatt, illetve a modernebb gyártással kisebb, gyorsabb, jobb chipekhez juthat, ami pedig a felhasználók számára lenne üdvözítő.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑