Hírek

Dátum: 2016-02-12 | írta: Tocso

0

Titkosítás vagy sem – A kétélű fegyver másik oldala

iCentre

Az FBI tárta a bíróság és a nyilvánosság elé, hogy az új titkosítási módok miatt sok terhelő bizonyíték marad felderítetlen, illetve a nyomozást is hátráltatja.

Az előző cikkünkben már kifejtettük, hogy Tim Cook továbbra is kiáll a magas szintű titkosítás mellett és nem engednek semmilyen állami szervnek sem biztonsági kiskapu beépítésével.  Ez ellen szólalt fel most az FBI, mivel technikusai sem képesek feltörni egy 14 gyilkossággal és terrorizmussal vádolt férfi okostelefonját. Pontos típust nem említenek, azonban az kivehető, hogy egy frissebb készülékről van szó,  mivel már tartalmazza a magasabb biztonsági elemeket tartalmazó algoritmusokat.

Ez lehet az érem másik oldala, hisz bármennyire is szeretem, hogy az adataim biztonságban vannak, az ilyen esetekben jó lenne egy alternatív megoldás az adatok kinyeréséhez. Mivel hiába vinnék az Apple-höz vagy a Google-höz a telefont, ők se tudnák visszafejteni a titkosítást, így sok emberi élet kerülhet veszélybe – persze ez a ritkábbik eset, de egy ilyen ügy is bőven soknak számít, ha ekkora a tét.

Véleményemet a dologgal kapcsolatban, a linkelt cikkben már kifejtettem, Ti mit szóltok ezen szempont szerint az erős titkosításhoz?

Forrás: Appleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑