Hírek

Dátum: 2016-02-16 | írta: Tocso

0

Az Apple elismerte a “DateGate”-et és már dolgoznak a megoldáson

iCentre

Mint ahogy a napokban beszámoltunk nektek, egy elég banális hibába futhatnak, akik egy bizonyos időpontra állítják a dátumot.

Villámgyorsan futott végig a világsajtón, miszerint ha 64 bites eszközön (iPhone 5s-től felfele) 1970. január elsejére állítjuk a dátumot, akkor az újraindítás után az iOS nem képes betölteni és sajnos ezt még egy restore se oldja meg. (elvben az aksi lemerítés és/vagy levétele igen, de érthető okokból nem próbáltuk – a szerk.)

Az Apple viszonylag gyorsan reagált a hírekre – a hivatalos Support oldalukon kihelyeztek egy bejegyzést, miszerint tudnak a hibáról és a következő iOS frissítésében orvosolják ezt a problémát. Ez valószínűleg annyi lesz, hogy a dátumot majd csak január 2-ig tudjuk visszaállítani, így  nem futhatunk bele ebbe a hibába. 🙂

Akinél a hiba már bekövetkezett, hivatalos Apple szervizbe, vagy szolgáltatói szervizbe vigye a készüléket, mert egyéb esetben a probléma megoldása garanciavesztéssel jár.

Az Apfelpage.de oldal által megosztott videó tanulsága szerint, elég az akkumulátort le-fel csatlakoztatni, ezután megoldódik a probléma, azonban továbbra is óvaintünk mindenkit, hogy ezt otthon végezze el.

 

A következő iOS a több újdonságot is tartalmazó iOS 9.3 lesz, melyet reméljük mielőbb elérhetővé tesznek és így megoldódik a DateGate mizéria is.

Forrás: Macrumors

Borítókép: RedmondPie

Címkék:Vissza a tetejére ↑