Hírek

Dátum: 2016-02-22 | írta: Hella

0

Steve Jobs régi, büdös papucsa – ELADVA!

iCentre

Napról-napra egyre inkább meglepődök, hogy milyen fanatizmusra képesek az emberek, mennyire fontosak nekik tárgyak, amik egykor valaki más tulajdonát képezték.

Talán még megértem, ha olyan használati cikkről vagy műtárgyról lenne szó, ami valós értéket képvisel, bár ezen sokáig folyhatna a vita, kinek mi számít értéknek. Na, de ne filozofáljunk.

Kérem szépen, az itt a fene nagy helyzet, hogy Jobs bácsi (RIP), mint azt az egész világ tudja, igen nagy dolgot hagyott hátra, egy óriási nevű céget, az Apple-t. Rengeteg ötlete és elképzelése volt, ezeket pedig véghez is vitte. De ami még fontosabb…Volt neki egy régi, agyonhasznált, hozzánőtt kedves kis papucsa, ami rendelkezik egy nem elhanyagolható tulajdonsággal

Steve Jobs lábszagát őrzi.

Bizony.

Nem olyan régen aukciót hirdettek igen furcsa “műtárgyakkal”, amelyek közt szerepelt az ominózus papucs is. A tárgyak egy Mark Scheff nevű szakácstól származtak, aki dolgozott Jobsnak és mikor ő megszabadult pár lim-lomtól, nos, Scheff barátunk bizony elrakta az általa értékesnek tűnő darabokat (ez már önmagában se egyszerű, de lendüljünk túl ezen a fétisen és hívjuk egyszerű pénzkereseti lehetőségnek). Mindemellett zsákmányolt még fekete garbót, Apple tollat, Seiko karórát és egy  Steve Jobs nevére szóló NEXT céges névjegykártyát is.

Scheff valójában jó üzletet csinált, hiszen más szemetéből ő később hasznot húzott, ugyanis ezek a “kacatok” bizony az utolsó szálig elkeltek, nem is túl olcsón, mert végül a licitálás a papucsra 3400 dollárnál állt meg. (Az óra közben 42 500 dollárért kelt el – a szerk.)

Arról már nem szólnak a hírek, hogy vajon ki vette meg a papucsot, de az biztos, hogy egy lábfétises most már Steve Jobs papucsának illatával az orrában hajtja álomra a fejét.

ForrásCultofMac

Címkék:Vissza a tetejére ↑