Hírek

Dátum: 2016-02-25 | írta: Tocso

11

Nagyon jön fel az Apple nagy ellenfele

iCentre

Ez egy szubjektív cikk lesz, mely kicsit kitekint az Apple legnagyobb ellenfelére, a Samsungra. 

Megmondom őszintén, nem követem a Galaxy S széria fejlődését, valamilyen szinten ugyan olvastam róluk, de ebben ki is merült a téma. A mostani S7 és S7 Edge előadás viszont kicsit felcsigázott. Maga a bemutató jól volt komponálva, a VR szemüvegek is vagányak voltak, talán csak az a rész nem tetszett, amikor jöttek a “mennyivel rosszabbak az iPhone képek” percek, hiszen szerintem ez méltatlan már ezen a szinten…

samsung-galaxy-s7

Hol is van lemaradva az Apple?

A két cég nagyon eltér irányelveiben. Az Apple szereti a zárt, előre elkészített dolgokat, míg a Samsung az Android-féle, “amit a nép akar” elvet követi. Alapvetően egyikkel sincs gond, sőt, továbbra is az Apple-t favorizálom, DE:

Az idei S széria kicsit elgondolkoztatott. Az alumínium ház már jó pár éve jelen van, a formát pedig pont az iPhone 6 után találta ki a Samsung. A külső megjelenéssel semmi gond sincs, szerintem teljesen prémium minőséget sugall. A belső hardverről nem is ejtenék szót, biztos kimaxolta a technológiát a Samsung is, minden elérhető dolgot belepakolt.

Az idei szériában az tetszik, hogy mindent beleraktak, amit kértek a vásárlók. Az akkumulátor majd 20%-kal növekedett, ami minden bizonnyal jócskán megjelenik majd a használati időben. Persze itt figyelembe kell venni, hogy a szoftver és a hardver között nincs akkora optimalizáció, mégis biztosra veszem, hogy átlagos használat mellett, 2-3 napig elmászkál majd vele az ember.

A kijelző terén sincs oka szégyenkeznie a cégnek, hiszen itt nem is a pixelháborúról van szó, hanem nemes egyszerűen a Galaxy S6 kijelzője is ontja magából a színeket, amit az idei modellbe tovább turbóztak. Ha egy átlagfelhasználó megnéz egy iPhone 6s plust és egy S6-ot, nagy különbséget nem lát majd, azonban pár óra használat után az S6 jobban kiadja a színhűséget, mint az almalogós vetélytársa.
Ha már kijelző, az S7 kapott egy alacsony fogyasztású kijelző állapotot, mely mindig mutatja az időt és a dátumot, nem kell ezért folyamatosan az egész kijelzőt felkapcsolni.

samsung_galaxy_s7_information_screen

A két legnagyobb dobást mégsem ezek adták:

Az első, ami nekem nagyon tetszett, az a memóriakártya-slot. Az Apple-nél tudjuk, hogy nincs mese, megveszed fix tárhellyel és ennyi, sőt, az S6-ban sem volt már slot támogatás, úgy vélte a Samsung is, hogy felesleges.

A lényeg mégis az elvben van, miszerint a Samsung rajongók tömege azt mondta, hogy nekik kell a Micro SD slot, és visszarakta a cég. Bár 32GB és 64GB-os tárhely elég kell legyen a felhasználók 90%-ának, a maradék 10%-nak mégis engedtek, amit tisztelek a cégben.

A második pedig a vízállóság. Megannyi élethelyzet van, mikor bizony elázik a telefon, ráfolyik valami, vagy akármilyen nedvességgel találkozik. Bár az iPhone 6s is jól bírja a strapát, de az S7 hivatalosan is IP 68-as besorolást kapott, mely azt jelenti, hogy porálló,  illetve 30 percet kibír 1-2 méterre a víz alatt is. Nem vagyok az a mindent lefotózó típus, de mikor az strandon elővette barátom az Z2-ét és vízben kattogtattunk, bármennyire is bárgyún hangzik, de nagyon jó szórakozás volt.

Akármennyire is szeretem az iPhone-om, az S7 igen impozáns alternatívának tűnik számomra, mely lehet a következő években be is következik. Az Apple-nek fel kell kötni a gatyaszárat az iPhone 7-tel, mivel ezzel a készülékkel példát mutatott a Samsung, melynek legnagyobb hátránya az Android rendszer, de a készülék tudása mellett mégis jól megérheti a kompromisszumot.

Nektek mi a véleményeket az új Samsung Galaxy S7/S7 Edge párosról?
Jelenleg egy iPhone 6 telefonom és egy iPad Air táblagépem van, melyekkel nagyon megvagyok elégedve. – A szerző

Címkék: • Edem

  az iphone egyelőre 1 generációval le van maradva , ősszel nagy részét ugyanúgy megtalálod majd az iphoneban , én egyszerűen bármennyire is jó egy telefon az androiddal nem tudok megbarátkozni , windowsphone-om volt az tetszett.

  • expa

   Dehogy van lemaradva, inkább a drodid a 0 optimalizációval…

 • Zoltán Petőfi

  Jelenleg is meg Iphoneom van, de tavaj mar meggyozott az android es tabletbol egy sonyt vettem. Es azt ke,l mondjam nem csalodtam. Teny hogy serulekenyebb mint az ios de ha karbantartja az ember akkor azert nincs nagy gaz vele. Ezert cserebe viszont sok pluszt nyujt. mai napig merges vagyok almaekra hogy nem lehet peldaul sajat videokat nezni ratolteni illetve hazi szerverrol lejatszani. Tudom hogy lazult valamennyire a vlc megjelenesevel de az meg mindig nem az igazi es sok file formatumot egyszeruen nem kepes kezelni, mig az androidon siman latom a halozatot file kezelovel vagy dlna val es barmilyen kep hang formatumot siman lejatszok. Ertem en hogy vasaroljunk itunes bol de akkopr is 2016 ban meg mindig nem engedni a felhasznaloknak hogy sajat file jaikat nezhessek orulet. Nem tervezem meg valtast de erosen hajlok ra hogy kovetkezo mobil egy sony z5 premium legyen es ne alma.

  • expa

   iOS-en is simán látom a hálózatra kötött NAS tartalmát a gyári progival. Ez neked nem működik?

   • Zoltán Petőfi

    Teljesen instabil es amit latok annak is a haromnegyedet nem kepes lejatszani

    • expa

     Nekem sem volt a legstabilabb de működött. Viszont droidon sem a legjobb. Ez a NAS szoftveres hibája sajna…

 • expa

  Ezek nem valami komoly érvek a szoftver optimalizációval szemben ami sokkal fontosabb. Van olyan lehetsőég a droidon, mint az iCloud, hogy egy böngészőben az összes adatot elérem a telefonomon? Van barátok app amivel láthatóak a családtagok poziciója? A microSD pedig nem kell mert csak hiba lehetőség. Ezek még nem igazán komoly érvek a váltás mellett.

  • Zoltán Petőfi

   Azt a reszt mint irtam is elismerem almanal. Viszont kinek mi a fontos. Neked a stabilitas nekem meg a flexibilitas ennyi ettol meg elismerem almaekat sot 20 ev windovs tamogatas utan iden eljutottam oda a win 8.1 miatt hogy vettem egy mac et es nem csalodtam de ettol meg tartom hogy hibaival egyutt is a droid tobbmindenre jo

   • expa

    Helet, hogy több mindenre jó de sajna azt sem stabilan. Még a számítástechnika önmagában gyerekcipőben jár. Még legalább 10-20 év mire stabil eszközök lesznek.

 • iZso

  Egyetlen egy érv van a droid mellett, az, hogy jövőre is lesz rajta jack aljzat.
  Viszont van még kb. három évem a 6S-el, hogy félretegyek pénz egy Sennheiser Momentum Bluetooth-ra.
  Droidot a droidoknak!

 • Keshoodio

  Másfél év alatt 1x se fagyott meg az almám.. Mikor fog ilyet egy android produkálni? Lesz benne jack jövőre is mert nem egy hulladék amit évente cserélni kell 😉

Vissza a tetejére ↑