Hírek

Dátum: 2016-03-02 | írta: Tocso

1

iPhone 4s-sebességteszt iOS 5-től iOS 9-ig

iCentre

“Régen minden jobb volt” – szól a gyakori szöveg, mely néha megállja a helyét, néha nem, de a videó tanulsága szerint most az utóbbi lesz igaz.

Az EverythingApplePro YouTube-csatorna készített egy videót, melyben bemutatja, hogyan is változik az iPhone 4s sebessége a fő iOS-verziók között. Talán nem lesz nagy meglepetés az eredmény, sőt, az iPhone 4s-tulajok inkább csak megerősítést nyernek a videó után:

 

A videón jól látható, hogy bizony az iOS 9-en a leglassabb a készülék, szinte ahogy haladunk visszafelé a szoftverben, úgy gyorsulnak a 4s-ek. A helyzethez persze azonnal jöttek az összeesküvéselméletek, miszerint az Apple direkt lassítja vissza a régebbi készülékeket, hogy ezzel is az újabb széria vásárlására kényszerítsen.

Ezt kicsit nevetségesnek tartam, de le is írom, miért gondolom ezt:

Egyrészt magát a márkát olyan jól kitalálta az Apple, hogy nincs szüksége ilyen műveletekre, egyszerűen aki megvette anno az iPhone 4s-t, az már tuti vett magának iPhone 5s-t vagy iPhone 6-ot. Nem a visszalassulás miatt, csak egyszerűen ránézett az új készülék(ek)re és akarta őket.

Másrészt magát a folyamatot egy kicsit elrugaszkodott példával lehetne a legjobban bemutatni. Nyitok egy kutyaiskolát, és legyenek a kutyák az iOS folyamatműveletei, az oktató maga a hardver. Kezdetben nem vagyunk népszerűek, így az oktató egyszerűen képes az összes kutyával foglalkozni. Az idő múlásával érkeznek az újabb kutyák (új fícsörök), melyeket kicsit nehezebben, de még ki lehet oktatni. Azután amikor már elég sok kutya van, már az oktató kevés hozzájuk, azonban újat nem lehet felvenni, így marad a telítettség. Hiába lesz mestere az évek alatt a feladatnak az oktató (az Apple szoftveroptimalizálása), a problémát csak későbbre tudja helyezni, megszüntetni nem tudja.

Valahogy így képzelhető el iOS 9-cel az iPhone 4s is, mely kicsit bugyuta példa, de talán érthető a párhuzam.

Ha 4s-tulaj vagy, gondolkozol új iPhone vásárlásán?

Forrás: Redmondpie

Címkék:  • bornyu

    5S-re váltottam nemrég. Legfrissebb szoft volt a 4S-en. Az ujjlenyomat olvasó fasza, az akksi idő 5x jobb, gyorsabb is valamivel, de én szerettem nagyon a kicsit. Simán élhető egy 4S. A 2 napos üzemidőt nem adnám semmiért az 5S-el.

Vissza a tetejére ↑