Hírek

Dátum: 2016-03-04 | írta: Tocso

0

Az Apple-t támogatják az amerikai cégek az FBI elleni “harcban”

iCentre

Az Apple és az FBI közötti párharc már lassan az Apple és az amerikai jogrend közötti párharc lesz, mely hosszúnak tűnik ugyan, de nem fog örökké elhúzódni.

A jogi vitáról már több ízben beszámoltunk nektek. Jelentős változás még nincs az ügyben, meghallgatások vannak, azonban ezek teljes titoktartás mellett történnek. A legközelebbi nagyobb horderejű esemény a március közepén lévő Apple és FBI igazgató meghallgatás lesz a szenátus előtt.

Kapcsolódó cikkek

Addig is az Apple létrehozott egy oldalt, melyben leírja, mely cégek biztosították támogatásukról. A lista nem rövid, és igen nagynevű társaságok olvashatóak rajta.

Ez egy példátlan összefogás a tech cégek részéről, mely remélhetőleg az Apple felé fogja majd billenteni a mérleget. Egy közleményt is kiadtak, melyben leírják, nem értenek egyet a kontrollálatlan “hátsó kapu” létrehozásában, sem abban, hogy az államnak teljes belelátása legyen a technológiai eszközökbe.

Az adatkikérés egy eddig is jól bevált módszer volt,

szerintük ez továbbra is elég.

Ellenben ők is elhatárolódnak minden olyan tevékenységtől, melyről kiderül, hogy illegális dolgokra használják a titkosítás okozta lehetőséget.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑