Hírek

Dátum: 2016-03-07 | írta: Tocso

0

Az FBI szerint legyen kevésbé biztonságos az iOS

iCentre

Craig Federighi a The Washington Postnak adott interjújában beszél az FBI helyzetről, és személyes véleményéről is az ügyben.

Craig Federighi az iOS és az OSX fejlesztésében tölt be vezető szerepet, mondhatni nála jobban szinte senki se látja át az Apple szoftvereit.

Az interjúban elmondta, hogy folytonos macska-egér játékot játszanak a hackerekkel, de mindig sikerül kicsit előttük járni. Ez, a folytonos fejlesztéseknek és az új biztonsági megoldásoknak köszönhető. A Touch ID-vel jelentősen sikerült javítani a biztonságot, mivel az ujjlenyomat által nagyobb biztonságban vannak a jelszavak és a személyes adatok. Az iOS biztonsági rendszere az adatvédelem mellett segíti megelőzni a különböző kémprogramok vagy adathalász szoftverek települését.

Ennek a biztonsági fejlődésnek a visszaszorítását hatalmas hibának tartja. Az interjúban kiemelte, hogy az FBI azt szeretné, hogy az iOS biztonsági szintje az iOS 7-re állna vissza, mert az szerintük “elég” a mai viszonyok között is. Craig szerint azonban iOS 7 biztonsági megoldásai mind elavultak mostanra, a hackerek már eléggé kiismerték az egész rendszert.

Az első nagyobb harcra az Apple és az FBI közt nem kell sokat várni, március végén kerül az ügy a bíróság elé, melyen mindkét fél igyekszik saját igazát bizonyítani.
Kapcsolódó cikkek Apple vs FBI témában>>>

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑