Hírek

Dátum: 2016-03-10 | írta: Tocso

0

Apple-gyorshírek – Apple Watch; FBI vs Cue; random user vs Craig

iCentre

A nap csúcshíre mindenképp a március 21-i Apple Keynote, azonban más apró érdekeségek is jutottak a mai napra.

Életmentőek lehetnek a jövő Apple Watch eszközei

Az Apple egy olyan szabadalmat adott be nemrég, mely az Apple Watch-ot egy olyan funkcióval vértezi fel, mely probléma esetén automatikusan értesíti az illetékes személyeket.

Tegyük fel, hogy a Watch folytonos, általánostól eltérő értéket mér. Ebben az esetben értesítheti a beállított személyeket, akik érdeklődhetnek, minden rendben van-e, esetleg külső szemmel figyelhetik, hogy milyen sűrűek ezek a rendellenességek. Komolyabb esetben, mint pl. egy szívrohamnál azonban már automatikusan értesítené az eszköz a 911-et, így gyorsítva meg a kórházba-jutási időt.

Ehhez természetesen még sokat kell javítani a szenzorok érzékenységén, hisz minden téves értesítés más élet veszélyeztetésébe kerülhet. Az Apple ezen problémák megoldásán fáradozik. Reméljük, a következő-generációs Apple Watch már támogatja majd ezt a rendszer.

16154-12802-160310-Care-l

Eddy Cue tovább hergelte a népet az FBI-ügy kapcsán

Eddy Cue, az Apple programozója továbbra is aggályát fejezi ki az iOS biztonságának csökkentésével kapcsolatban. Elmondása szerint most még lehet, hogy csak egy kiskaput kell majd az iOS-be építeniük, melyet az FBI és az ország vezetése bármire felhasználhat, de később már olyan kérések is érkezhetnek, hogy az Apple távolról kapcsolja be egyes készülékek kameráját és mikrofonját, hogy hallhassa és láthassa, amit a tulaj épp csinál.

Ez a lépés bár lehetséges, azért kicsit elrugaszkodik a valóságtól, a célja inkább az, hogy a közelgő meghallgatásra az embereket maguk mellé állítsa az ügyben. (Ezzel mondjuk szerintem eddig sem volt probléma.)

Ne zárd be az alkalmazásokat a multitasking menüben

Egy iOS-felhasználó írt Tim Cooknak egy egyszerű levelet, melyben azt kérdezte az igazgatótól, hogy be szokta-e zárni az appokat, mikor nem használja azokat, hogy aksiidőt nyerjen vele. Ha nem is Tim Cook, de azért válasz érkezett, melyben maga Craig Federighi az iOS és OS X fejlesztéséért felelős vezető írt röviden.

“Tudom, Tim-et kérdezted, de remélem az én válaszom is jó lesz.

Nem és nem.”

Az alkalmazásokat tehát nyugodtan hagyhatjuk a multitaskingban, az iOS remekül kezeli a háttérben is ezeket.

multitasking-battery-email

Forrás: Macrumors/Appleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑