Hírek iphone

Dátum: 2016-03-21 | írta: Tocso

0

Apple Keynote összefoglaló – iPhone SE, iPad Pro, Apple Watch és iOS 9.3

iCentre

A 2016-os év első keynote-ja nem hozott nagy meglepetést, hisz aki kicsit is követte oldalunkat az utóbbi időkben, a legtöbb infót már elolvashatta, azonban akik lemaradtak, az alábbi összefoglalóból megtudhatják mely termékeit is frissítette az Apple mai napon.

Bevezetés

Cook az Apple ökoszisztémáról beszélt, hogy milyen személyes termékeket készítenek. Fontosnak tartotta kiemelni az adatok biztonságát, illetve, hogy ezeket az Apple minden erejével védeni fogja, ezzel célozva az FBI elleni harcra.

Ezután a környezetvédelemről eset szó, mely alapján elmondható, hogy az Apple az egyik legzöldebb céggé szeretné kinőni magát.

Ezután a Research Kitről volt szó, mely idehaza szinte semennyire sincs jelen, azonban Amerikában egy sikeres kezdeményezéssé nőtte ki magát. Bár a rendszer még gyerekcipőben jár, de idővel az emberek mindennapja részévé válthat.

Apple Watch

A világ első számú okosórája lett, az ember mindennapjainak részévé vált, és a vásárlók elégedettek vele. Ezután bejelentette, hogy újabb színek és szíjak érkeznek a tavaszi kollekcióhoz, sőt, lejjebb is vitték a Watch induló árát $299-ra, mely idehaza kb. 95-100 ezer forint körül lesz. (reméljük – a szerk. 🙂 )

CeFqvZhW4AAruos

iPhone SE

A gyors felvezetésben elmondták, hogy az emberek továbbra is szeretik a 4 hüvelykes telefonokat, így követték az igényeket.

A9-es processzorral és M9-es mozgáskövető chippel érkezik majd, mely majdnem olyan erős hardvert ad, mint az iPhone 6s. Így ezzel a készülékkel is elérhető a Hey Siri funkció, de nem ez az egyetlen újítás.

A kamerája 12mpx-es, mely fókuszát maguk a pixelek segítik, továbbá 63mpx-es panoráma kép is készíthető. A 4K-s videó felvétel szinte alapkövetelmény ehhez a hardverhez, és a szenzoron is javítottak. Touch ID és Apple Pay is található benne, így szinte egy kisméretű iPhone 6s-t kapunk kézhez! (Összehasonlítás: iPhone SE vs iPhone 6s és a többiek)

  • 16GB-os verzió $399-ról indul
  • 64GB-os pedig $499-ért lesz majd kapható.
  • Magyarországon március 29-től rendelhető, itt pedig az árak

CeFtMGhUsAAX8r4

iOS

Bejelentésre került az iOS 9.3, mely már ma este elérhető lesz. A szoftveres gyorsulás mellett több újdonságot is magával hoz majd, melyekről már írtunk korábban, de a keynote után végre kikerült a teljes verzió, mi pedig jól meg is nyomkodtuk:

iPad Pro

Az iPad család következő generációja a 9,7 inches iPad Pro lesz, mely a hagyományos iPad mérete. Azonban a méret csökkenésével a minőség nem romlik. Megkapja a nagyobbik Pro kijelzőjét, mely sokkal jobban visszaveri a nap fényét, így fényes nappal is használhatjuk az új iPadet. A True Tone kijelzőnek hála pedig a környezet színhősége szerint állítja a kijelző színvilágát.

A négy beépített hangszóró már csak hab a tortán, s ehhez jön még a Smart Keyboard és Apple Pen támogatás. Hardver szinten sincs szégyenkezni valója, hisz megkapja az A9x processzort is. Az új iPad kamerája megegyezik az iPhone SE kamerájával, mely kisebb meglepetés, nem jellemző az iPaddel való fotózás. (hmmm – a szerk. 🙂 )

Rózsaarany színben is elérhető lesz, induló ára pedig 599$ lesz melyhez 32GB-os tárhely jár, 128GB-os modell $749, illetve elérhető lesz új, 256GB-os tárhellyel is, melyért $899-t kell majd fizetni.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-483

Végül Tim Cook bejelentette, hogy ez volt az utolsó Apple Keynote az ikonikus teremben, a következő már az új Campus 2-höz tartozó helyszínen lesz megtartva!

Nektek hogy tetszett a keynote?

Címkék:Vissza a tetejére ↑