Hírek

Dátum: 2016-03-22 | írta: Tocso

0

Az iPhone SE és az iPad Pro is 2GB RAM-mal érkezik

iCentre

A tegnapi keynote-on bemutatásra került a 4 hüvelykes iPhone SE, illetve az iPad Air 2 utódja is és egyre több információ derül ki a hardverről.

A legnagyobb újdonság, hogy a TechCrunch szerkesztője által végzett teszt alapján mind az iPhone SE-ben, mind az iPad Próban

2GB memória található.

Eddig az Apple igen szolidan kezelte a iOS termékekbe rakott RAM mennyiségét, hisz az iPhone 6-ban is “csak” 1GB RAM található. Bár a 6s széria már 2GB RAM-mal érkezett, mindenki arra számított, hogy a “kistesó” csak fele annyival rendelkezik majd.

ipadproiphoneseram-800x600

Az iPad Pro esetében nem annyira nagy meglepetés a dolog, hisz a 12,9 hüvelykes iPad már 4GB-ot kapott, így mindenki valószínűsítette a legalább 2GB-os memória méretet az új eszközben.

A szerkesztő lefuttatott egy Geekbenchet is az iPhone SE-n, s az eredményből kiderül, hogy körülbelül az iPhone 6s szintjén van a számítási kapacitása.

Kapcsolódó cikkek:

Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a kisebbik iPad Pro által kapott A9X-es processzort kicsit visszafogták a 12,9 hüvelykes iPadéhez képest.

A képek az Apple hivatalos oldaláról lettek összevágva, mely bizonyítja, hogy mind számítási, mind grafikai teljesítményben is kicsit alulmarad az iPad Pro. Ez persze nem jelent semmi féle lassulást, hisz a kisebb kijelző kisebb hardverigénnyel is jár.

ipad-pro-osszehasonlitas

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑