Hírek

Dátum: 2016-03-31 | írta: Tocso

0

Sorban oldja fel a lezárt iPhone-okat az FBI?

iCentre

Mint arról a héten beszámoltunk, végül sikerült az FBI-nak az Apple segítsége nélkül is feloldani a jelkóddal védett iPhone 5c-t – most úgy néz ki, ezzel az FBI vérszemet kapott.

Associated Press információi szerint egy arkansasi kettős gyilkossági ügyben az FBI segít az ügyészségnek feloldani egy iPhone-t és egy iPodot, melyről bizonyítékot szereznének a két tizenéves elkövető ellen. Ebből kifolyólag halasztást rendelt el a bíróság, míg ki nem elemzik a készülékeken lévő információkat.

Az FBI állítása szerint a San Bernardino-i iPhone-feltörés csak egyszeri eset, és a helyzet miatt folyamodtak ilyen eljáráshoz, azonban úgy néz ki, az ügynökség ki akarja használni a rést több helyzetben is. Az, hogy ez tényleg szükséges eljárás, vagy csak az Apple hergelésére szolgál, nem mondható ki egyértelműen, de valószínűleg ez is közrejátszik, hisz az ilyen információk eddig titkosak voltak.

Magam nem látom problémásnak, hogy az FBI ilyenre képes, a gond szerintem ott kezdődik, hogy nincs felügyeleti szerv, aki mérlegeli, hogy a telefon feltörése jogos, vagy csak koholt vádak alapján szerzett információszerzésre szolgál.

Nektek mi a véleményeket az aktuális helyzetről?

Forrás9to5Mac

Címkék:Vissza a tetejére ↑