Hírek

Dátum: 2016-04-02 | írta: Zehy

0

iPhone SE vs iPhone 6s vs iPhone 5s Vízállóság-teszt [VIDEÓ]

iCentre

Az iFixit elemzése után már tudjuk, hogy ugyanaz a “habos szilikon tömítés” került az iPhone SE készülékbe is, mely az iPhone 6s-nél már bevált. Nézzük, mire is elegendő ez.

A vízállóság az okostelefonoknál nem túl régi dolog, de mostanában egyre több eszköz rendelkezik ezzel a képességgel – a gyártók egymásra licitálva próbálnak kitűnni a tömegből. Az Apple hivatalosan sosem szállt be ebbe a versenybe, de az utóbbi időben úgy tűnik, mégis csak megpróbál a vásárlók kedvében járni.

Ez utóbbi kijelentés persze nem azt jelenti, hogy mártózzunk meg nyáron a Balatonban az úszónadrágunkban felejtett telefonnal, de lényegesen nyugodtabbak lehetünk, ha elkap egy nagyobb nyári zápor és megázik iEszközünk.

Ezzel együtt persze nem jelenthetjük ki, hogy mostantól vízállóak az Apple új telefonjai – és a lassú korrodálásról sem szabad megfeledkezni- , de tényleg jó tudni, hogy egy alapvető védelemmel azért rendelkezik az iPhone 6s után most már az SE is. A szétszedések alapján az első- és hátsó kamera, a hangerőgombok, a kijelző és a Lightning-csatlakozó is a fent említett anyaggal van védve, melyre további bizonyítékot az alábbi videó adhat.

A teszt kedvéért egy iPhone 5s is bekerül a vízbe, de érthető módon ez az eszköz nem is húzza sokáig. Vele ellentétben, mind az iPhone 6s, mind az SE nagyon jól bírja a búvárkodást, érdemes megnézni a videót, de legalábbis a végéig eltekerni. 😉

 

Forrás: RedmondPie

Címkék:Vissza a tetejére ↑