Hírek iphone se

Dátum: 2016-04-05 | írta: Tocso

0

Cirka $160-ba kerül egy iPhone SE

iCentre

A IHS iSuppli csapata szereti szétszedni a legújabb Apple termékeket, sőt, igyekszenek a gyártási költséget is megtippelni, ez alól pedig az iPhone SE sem lehetett kivétel.

Durr a közepébe: $156, azaz kb. 47 ezer forint az iPhone SE alkatrészeinek az értéke.

A piacon $400-on nyit a legkisebb tárhelyes iPhone SE, mely viszonylag kis árrést mutat az Apple mértékével nézve. Hogy szemléltessük ezt, a zászlóshajónak tekinthető 6s plus anyagköltsége $216, míg a boltban már közel $1000-t kérnek érte.

ihsexplodediphonese-800x590

Az SE esetén a meglévő nagy alkatrész készletek (részletek itt), továbbá az indiai, orosz piac igénye miatt tarják alacsonya(bba)n az árrést.

Továbbá tudni kell, hogy ez csak a nyers alkatrészek adta ár. Ehhez hozzá kell számolni a gyártósorok kifejlesztését és megépítését, a munkaerőt, a kutatás-fejlesztést, a marketinget, a forgalmazást, és a tényleges Apple haszonkulcsot, mely hosszútávon teszi működőképessé kedvenc cégünket.

Ha mindent figyelembe veszünk, jelenleg a legjobb ár-érték arányú Apple-terméknek tűnik az iPhone SE, mind külsőleg, mind belsőleg egy igen impozáns telefont hozott létre az Apple.

A készülék már Magyarországon is előrendelhető, pl. az iCentre-nél.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑