Hírek

Dátum: 2016-04-06 | írta: Tocso

0

A San Bernardino-i gyilkos iPhone-jának feltörése után

iCentre

Az eset kapcsán attól volt hangos a sajtó, hogy az FBI-nak sikerült egy ezzel foglalkozó cég közreműködésével feltörni a jelkóddal lezárt iPhone-t, így már nem volt szüksége a kormányszervnek az Apple segítségére. De vajon mire jutottak az adatokkal?


Kapcsolódó cikkek:

A feltörés után az FBI több szervnek is felajánlotta, hogy a felfedezett biztonsági rést kihasználva több ügyben is segít a kérdéses telefonokból az információt kinyerni. Ez valószínűleg az Apple-nek nagyon nem tetszik, így gőzerővel kutathatják a biztonsági rést.

Az üggyel kapcsolatban azonban felmerült a kérdés, vajon mennyire volt hasznos a gyilkos telefonjának feltörése?

A The Wall Street Journal-nak adott interjút James Baker, az FBI jogtanácsosa, aki elmondta: egyelőre túl korai bármilyen információt is várni. Ez azért érdekes, mivel elég nagy sajtóvisszhangot kreált az üggyel az FBI, azonban több mint egy hét után se tudnak felmutatni semmilyen eredményt.

Az FBI számára ez veszélyes, mivel ezeket az feltöréseket csak bírói engedéllyel végezheti el, azonban több eredménytelen beavatkozás után már a bíróság se ad majd ki engedélyt a telefon átvizsgálásához.

Az ügyben most valószínűleg egy kis csend várható, míg az FBI újra fel nem veti az biztonsági kiskapu kötelező beépítését.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑