Hírek

Dátum: 2016-04-14 | írta: Tocso

0

Újabb 1970. január 1-gyel kapcsolatos hibát javított az Apple

iCentre

Még az év elején került a médiafigyelem középpontjába a DateGate néven elhíresült hiba, mely az összes iOS-eszközt szervizbe jutásig szó szerint használhatatlanná tett.

Szerencsére az Apple gyorsan reagált, és megoldotta ezt a problémát az iOS 9.3-ban, így nem kellett félteni kedvenc iPhone vagy iPad eszközünket vicces kedvű barátainktól. Patrick Kelley és Matt Harrigan azonban tovább gondolták a dolgot, és leellenőrizték, hogy az Apple mennyire végzett jó munkát. Egy Raspberry Pi segítségével készítettek egy olyan nyílt Wi-Fi hálózatot, melyet az iOS teljesen biztonságosnak érzékel. A hálózat működött, azonban az alap hálózat mellé elindítottak egy olyan protokollt is, mely az Apple NTP-szervereit utánozza le.

Ezután már azt az időpontot állították be iOS-eszközön, amit szerettek volna, így sikerült egy biztonságos Wi-Fi hálózaton brickelni egy gyanútlan iOS-tulaj eszközét.

A hibát jelezték az Apple-nek is, így a kihasznált rés javításra került az iOS 9.3.1-ben – ez is egy jó indok, hogy miért használjuk mindig a legfrissebb iOS-t.

 

ForrásiClarified

Címkék:Vissza a tetejére ↑