Bulvár

Dátum: 2016-04-20 | írta: Tocso

0

Újra Samsung chip kerülhet az iOS-eszközökbe

iCentre

A hírek szerint a Samsung szeretne újra az Apple NAND chip-beszállítója lenni – ez mondjuk eléggé érthető.

Már több mint 4 éve, hogy az Apple szakított a Samsunggal és a Hynixnek adja le megrendelését a memória-chipekre. Mivel ez egy dollármilliós tétel, nem véletlen, hogy a Samsung újra az Apple beszállítója szeretne lenni.

16606-13545-nand_chip_large-l

Mivel árban nemigen lehet versenyezni, és riválisnak is számít a cég más területeken, igen magasra kell tennie a lécet, hogy az Apple meggondolja az üzletet. Ezért a dél-koreai cég egy olyan spray-t fejleszt, mellyel a kezelt chipek védve lesznek az elektromágneses interferenciák ellen.

Ez egyrészt azért fontos, mert pl. az alkatrészek így nem vesznek fel külső forrásból hibát okozó zajt, másrészt az alaplap tervezésekor az alkatrészek közelebb kerülhetnek egymáshoz, mivel nem zavarják egymást saját működésükből keletkezett zajjal. Ez a technológia igencsak érdekli az Apple-t, mivel így az eszközeinek még stabilabb működést biztosíthat. A Samsung részéről sem lenne ez rossz üzlet (mármint a sok-sok dolláron kívül 🙂 ), mivel hiába a sok eladott termék, a felsőkategóriás készülékeknél – ahol a legnagyobbat lehet kaszálni – az Apple dominanciája töretlen, illetve az alkatrészárak csökkenésével a Samsung saját bevételei is egyre csökkennek.

Várjuk a folytatást!

Forrás: Appleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑