Bulvár

Dátum: 2016-04-25 | írta: Tocso

0

iPhone 7 – Először csökkenhetnek idén az iPhone-eladások

iCentre

A már sokat emlegetett Ming-Chi Kuo most nem a következő iPhone fizikai jellemzőiről beszélt, hanem az eladási számok kapcsán mondott érdekességeket.

Valószínűleg az iPhone 7 eladásokkal sem vall majd szégyent az Apple, de az egész éves számokat nézve csökkenést fogunk majd tapasztalni. Valahol 190 és 205 millió értékesített iPhone-ra tippel a KGI elemzője, a 2015-ben ténylegesen eladott 232 millióhoz képest. Ezen az iPhone SE 12-18 milliós számai sem fognak segíteni, pedig igazi sikerterméknek tekinthető az új telefon.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy bajban lenne az Apple, sőt talán jót is jelent, mivel az iPhone eladások sok összetevőből állnak.
Az első maga a “hűha faktor” mely olyan újdonság ad, mely meggyőzi a vásárlót, hogy igazából nincs rá szüksége, mégis megvegye. Ez sajnos nem teljesíthető minden évben, hisz a jelenlegi technológiának is vannak korlátai.

Ezután jön a piaci befolyás tényező. Az Apple sikerrel indította el az iPhone eladásokat Kínában, mely hatalmas piac egy ekkora cégnek. Azonban Kínában nehéz megtartani a vásárlóerőt, mivel nagyon gyorsan változnak a trendek, és a kínai készülékek áraival egyszerűen képtelenség versenyezni. Androidos telefonoknál egy itthon 180 ezertől induló készülék odakint már megtalálható 100 ezer alatt is, teljesen azonos hardverrel, csak nem bejáratott névvel ellátva.

Az utolsó tényező pedig nem más, mint hogy az Apple évről-évre egyre jobb készülékeket rak össze, így a vásárlók már lehet 2-3 évet is várnak új készülék vásárlással, mivel a hardver évekig nagyon jónak számít, a tényleges szoftveres támogatás pedig akár 4-5 évig is kitarthat.

A tényleges adatokra nem kell sokáig várni, mivel az Apple hamarosan közzéteszi második negyedéves adatait, melyből kiderül mennyi iPhone, iPad, Mac, és egyéb Apple termék fogyott.

Forrás: Appleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑