Hírek

Dátum: 2016-05-03 | írta: Tocso

0

Kikényszeríthetik az iPhone-ok ujjlenyomat általi feloldását?

iCentre

Érdekes ítéletet hozott egy szövetségi bíró, aki szembe ment az eddigi gyakorlattal, és átértelmezett egy törvényt.

A szövetségi bíró engedélyt adott az FBI-nak, hogy a gyanúsított telefonját úgy nyissák ki, hogy azt az ujjlenyomatával oldja fel a bűnöző szervek részére.

Ez szembe megy az eddigi gyakorlattal, mivel az ujjlenyomatra úgy tekintettek egy törvény miatt, mintha az egy lehetőség volna, mint a vallomástétel.

A bírói oldal azzal érvel, hogy a törvény már elavult, mivel a technológia fejlődésével a rendelet nem módosult, továbbá az őrizetbevételnél is köteles leadni az ujjlenyomatát és az aláírását a gyanúsított azonosítás céljából,  így az ebben az esetben is alkalmazható.

A másik oldal természetesen kiáll a törvény mellett és véleményük szerint az ujjlenyomat nem használható fel szabadon, mivel ebben az esetben a teljes magánéletébe beleláthat a rendőrség, ami az ügyben nem releváns információ.

Ilyen esetekben vékony a határ a magánélet és a tényleges bizonyítékszerzés között, mivel a két dolog szinte csak egy eszközben található meg, a telefonunkban. Az ügy valószínűleg a Legfelsőbb Bíróságra jut majd, ahol eldöntik pontosan, minek tekinthető az ujjlenyomat napjainkban.

Forrás9to5mac

Címkék:Vissza a tetejére ↑