Hírek

Dátum: 2016-05-05 | írta: Tocso

0

Kínában akár bőr IPHONE-t is vehetünk

iCentre

Most nem egy vicces kínai másolt termékről lesz szó, amihez már hozzászokhattunk az ország nevének hallatán, hanem egy érdekes jogi vita eredményéről.

Amikor 2007-ben az Apple bemutatta az iPhone-t, hiába tudták, hogy remek telefon raktak össze, a világsikerben ők sem feltétlen bíztak.

Ezért is történt, hogy csak 2012-ben kérvényezte először  a cég az iPhone név kizárólagos használatát a kínai hatóságoknál.

Azonban még 2007-ben a Xintong Tiandi Technology nevű cég leadta védjegyi kérelmét az IPHONE névre, melyet a hatóságok 2010-ben engedélyeztek is. A XTT főleg bőr terméket forgalmaz, érthető módon mégis zavarta az Apple-t a név használata.

china-iphone1

A pereskedés most ért véget és a hatóságok szerint nincs ütközés a két termék között, mivel az Apple iPhone-ja egy mobiltermék, míg az XTT IPHONE névvel bőr termékekkel foglalkozik.

A másik indoklás pedig a két név másképp írása. Az iPhone-t kis “i”-vel és nagy “P”-vel írjuk, míg az XTT IPHONE-ja csupa nagybetűvel írandó.

Természetesen az Apple fellebbezett az ítélet ellen, azonban nem valószínű, hogy mostanában végez érhet ez a per, főleg nem az ő sikerükkel.

Forrás: CultofMac

Címkék:Vissza a tetejére ↑