Alkalmazás

Dátum: 2016-05-10 | írta: Tocso

0

Jailbreak készítő alkalmazása az App Store-ban


iCentre

Egy olyan alkalmazás került az App Store-ba, mely segítségével kiszűrhetőek a malware-ek az iOS rendszerből.

Létező probléma lehet, hogy egy használtan vett iOS eszközön kémprogramok lehetnek véletlenül vagy szándékosan. A készülék visszaállítása nem feltétlen jut eszébe mindenkinek, főleg nem egy új Apple tulajnak.

Stefan Esser neve talán hacker nevén lehet ismerős sokak számára, i0n1c néven több jailbreak létrehozásában is segédkezett. Mára mondhatni visszavonult ebből a világból, azonban mint “jó hacker” tovább tevékenykedik.

Nemrég jelent meg egy alkalmazása, mely meg tudja mondani a készülékről, hogy az valószínűség szerint tartalmazz-e valamilyen adatlopó vagy kémprogramot.
Az alkalmazás ebben a formában azért érdekes, mert ezen folyamatok ellenőrzéséhez az Apple nem ad hozzáférést a fejlesztőknek, Stefan mégis talált egy lehetőséget, hogy megfigyelje ezeket a műveleteket, az App Store szabályzatának betartása mellett.

Az alkalmazás igyekszik felderíteni az készülék folyamataiban végbemenő anomáliákat, ellenőrizni, hogy bizonyos biztonsági elemek működőképesek-e. Ez magába foglalja az alkalmazások kódaláírását, vagy hogy bizonyos programok megpróbálnak-e hozzáférni egy titkosított kódhoz. Továbbá azt is figyeli, hogy egyes alkalmazások belső tárhelyéhez nincs-e egy furcsa adatmennyiség beépülés.

System-security-info-app_1

A biztonsági ellenőrzéseken túl az alkalmazás információt ad a processzor terheléséről, a memória telítettségtől, illetve a tárhelyről is kapunk  információkat.

System-security-info-app_2

Stefan egy érdekes és egyedülálló alkalmazást hozott létre, mely minden bizonnyal nem egy hamis információkat adó pénzlenyúlás, így aki számára fontos az ilyen fokú biztonság, az beszerezheti az alábbi linken.

Fejlesztő:

Ár:
Méret: 0 MB

Forrás: RedmondPie

Címkék:Vissza a tetejére ↑