Hírek steve jobs

Dátum: 2016-05-11 | írta: Tocso

0

Steve Jobs szellemisége él az Apple Watchban?

iCentre

Tim Bajarin a Time magazin egyik írója tett közzé egy cikket, melyben Steve Jobs és az Apple Watch fejlesztési irányát kapcsolja össze.

Az információkat elmondása szerint az Apple felső vezetésétől szerezte, így adva hitelt írásához.
Mint tudjuk, Jobsnál 2004-ben diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot, mely onnantól végigkísérte életét. Ekkor látta Steve, hogy mennyire nagy szakadék van az orvoslás és a betegek közt.

Az aktuális állapotról vagy tünetekről nem tudnak az orvosok, sokszor kórházon belül sem volt meg a megfelelő információáramlás az osztályok közt.

A technológia akkoriban nem tette lehetővé, hogy akár okos-telefonon, akár egy komplexebb rendszerben gyűjtsük az ilyen jellegű adatokat, azonban napjainkban már eljött az idő, hogy ezekhez a fejlesztésekhez letehetők legyenek az alapok.

Az iOS 8-ban érkezett az Egészség alkalmazás, mely egy központi appba gyűjtötte a különböző adatokat, legyen az akár egy alkalmazásból származó vagy akár okos-kiegészítőé.

Ezután jöttek a nyílt forráskódú fejlesztések, mint a HealthKit, ResearchKit vagy CareKit, melyekben ott a lehetőség egy beteg-orvos közti állandó kommunikációhoz, így segítve a pontosabb diagnózist és ezáltal a sikeresebb orvoslást.

A legnagyobb fejlesztés azonban mégis az Apple Watch, hisz hiába hangoztatja a legtöbb esetben az Apple, hogy a Watch egy divattermék, a benne rejlő lehetőségek és az adott gyári alkalmazások miatt az egészséghez és információszerzéshez sokkal több  köze lesz a jövőben.

Forrás: RedmondPie

Címkék:Vissza a tetejére ↑