Bulvár

Dátum: 2016-05-13 | írta: Tocso

0

A kutatásokba ölt pénz bizonyítaná az Apple Car létezését?

iCentre

Az Apple-nek nem kell félnie a pénzhiánytól, hisz készpénz-készletével már nem is tud nagyon mit csinálni, így nem probléma rengeteg pénzt fektetnie kutatásba és fejlesztésbe.

A K+F ág a techcégek egy fontos része, hisz hiába egy jó termék, azt folyamatosan fejleszteni kell. Az Apple az utóbbi években egyre több pénzt öl ebbe a területbe, s úgy néz ki, ez az összeg 2016-ban már 10 milliárd dollár felé is emelkedik majd.

De vajon mire megy el ennyi pénz?

Az iPhone hozza az Apple nyereségének a kétharmadát, így evidensnek tűnik, hogy ide megy el rengeteg pénz – azonban, ha megnézzük az Above Avalon grafikonját, akkor láthatjuk, hogy ez az összeg valószínűleg másra kell.

Az iPhone terén nagy változásra nem számíthatunk, az iPadek esetében még nincs a láthatáron futurisztikus megoldás, a Watch pedig csak szenzorokkal bővülhet, így ebből következtethető, hogy a pénz az Apple Car-ba folyhat.

Apple-RD-Spending-2016

A fejlesztésbe tett dollármilliárdok 2014-ben ugranak meg, mely azaz időszak, mikor elindultak az Apple autójáról a hírek. Azóta exponenciális növekedés látható a fejlesztésbe ölt pénzeknél, s az is jól látszik, hogy a következő években még több pénzt költ majd a cég a K+F ágazatra.

Project-Titan-RD

Az autó érkezését az elemzők 2020-ra várják, így sokáig még csak találgatások jönnek az új termékről.

Sok apró részletből áll már az Apple Car-os történet – területeket vásárolnak autóiparnak kiváló helyeken, tárgyalások folynak autófejlesztőkkel, vagy akár az is, hogy a piac más résztvevői is beszélnek már az autóról.

A legújabb hír pedig, hogy az Apple 1 milliárd dollárért bevásárolta magát a kínai Uberbe, mely 11 millió fuvart jegyez naponta. A cég elmondása szerint egy tanulmány miatt volt szükséges, azonban valószínűleg több is van ebben a felvásárlásban.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑