Hírek

Dátum: 2016-05-17 | írta: Tocso

1

Vettem egy Apple Watch okosórát

iCentre

Beszámoló az első napok távlatából.


Az Apple okosórája hasonló utat jár be, mint a anno az iPad, hisz akkoriban igen megosztó termék volt a vásárlók előtt, s most hasonló a helyzet a Watch-csal is.

Az első generációs iPadnél én sem hittem, hogy kell-e nekem, majd pár évre rá lett egy iPad Minim, később pedig egy iPad Airem, ami mára a mindennapjaim része lett, megkönnyítve azokat.

A Watch bemutatásakor én sem igazán tudtam, hogy mit is szeretne ezzel az Apple, de valószínűleg tartom, hogy ők sem. 🙂
apple-watch-nylon-band-main

Nem is nagyon foglalkoztam ezzel a termékkel, hisz futáshoz megvolt mindenem, másra meg nem is kell. Aztán úgy alakultak a dolgok, hogy elkezdtem nézelődni és szép lassan rá is kattantam a dologra, majd boldog tulajdonosa lettem egy szőtt szíjas Sport modellnek.

Külső megjelenés

A Watchnál az iPhone 6/6s-nél megismert dizájn ismerhető fel leginkább, a színvilág, az anyaghasználat, és a lekerekített formák. Míg nem veszi fel az ember, elég furcsa ránézni a megszokott körlapos órák miatt, azonban mikor felrakja, rögtön magáénak érzi. Az egész Watch kialakítása olyan, hogy szíjtól függően, bárhova felvehető.

apple-watch-nylon-band-2

Szíj

Az idén megjelent szőtt szíjjal vettem meg az órát, mely a legjobb ár/érték páros kínálta. Az alap Sport szíj szerintem nem való utcára, azonban sportoláshoz már tökéletes. A külön megvásárolt szíjam ránézésre azt a benyomást kelti, mintha szőtt anyagú lenne, azonban érintésre érződik rajta a műanyag is. Ennek ellenére a viselete nagyon kényelmes, külsőre is elegáns, jó a hétköznapokra és egy öltöny mellé is. Mindezek ellenére az Apple jól apellált, nem terveztem az elején, de a közeljövőben venni fogok hozzá egy másik szíjat is.

apple-watch-nylon-band-3

Maga a Watch

Itt jön képbe az Apple Watch legnagyobb hibája, hogy csak iPhone-al használható, önmagában nem. Persze valószínű, hogy aki Watchot vesz, annak iPhone-ja van és mindig magánál tartja, de egy kis önállóságra a Watch is képes lehetne, de erről majd legközelebb írok.

A használata a Watchnak nagyon élvezetes. A watchOS-t nagyon jól kitalálták, így több napos használat után nincs semmi, amit hiányolnék.  A Koronás Force Touchos megoldások nagyon kényelmesek, a “Hey Siri” funkcióval pedig bármikor bármit elérhetünk.

Sport

Bár nem vagyok az a kifejezett nagy futó, pár félmaratonon túl vagyok és ezt folytatni szeretném később is. Én a Nike+ alkalmazást használom, de természetesen a többi népszerű futó app Watchos verziója is elérhető.

Sajnos a Watch saját Tevékenységeihez nem adódik hozzá a külső alkalmazással mért futás, de ez könnyen megoldható, ha mindkettőt elindítjuk, csak pár mozdulat az egész.

apple-watch-nike-app

Akkumulátor

A Watch sarokköve az akkumulátora lehetett volna, azonban a kezdeti rémhírekkel ellentétben én meg vagyok elégedve vele. Napközben nézegetem az értesítéseket, használom az alkalmazásokat és nap végére egy 1 órás futás után még mindig 47%-on van az akkuja, ami az energiatakarékos móddal azt jelenti, hogy kibír két napot, de a teljes feltöltése se volt sokkal több 2 óránál.

Összegzés

A vásárlás előtti kétkedések után gyorsan meggyőzött a Watch, hogy hasznos kiegészítő lesz a mindennapokban. Mind a hétköznapi teendők során, mint a sportban hasznos kiegészítő, mely nem mellesleg a kiváló dizájnja miatt divat kiegészítőnek is tekinthető.

Címkék:  • ha5abe

    Repülőgép módban kevesebbet eszik.

    Ilyenkor bizonyos funkciók nem működnek, de sokaknak ezek nem is hiányoznak.
    Nekik (úgy gondolom, hogy) elég néhány naponta rövid időre, vagy a töltés idején hagyni, hogy kibeszélgesse magát az óra a telefonnal.

Vissza a tetejére ↑