Bulvár

Dátum: 2016-05-24 | írta: Tocso

2

2016 lehet a MacBook Pro gépek éve

iCentre

A már sokat emlegetett Ming-Chi Kuo (a KGI megmondóembere) ismét megosztotta véleményét, de most a MacBook vonallal kapcsolatban.

Ezen a téren nagyon szenved az Apple. Hiába a folytonos hardver fejlesztések, a cég nemigen talál olyan videokártyát vagy processzort, mellyel tartani tudná a már megszokott 8-10 órás akkumulátor időt, de a teljesítmény a felhasználók igénye szerint drasztikusan nőne.

A két elvárás között keresik a középutat, s talán már idén megtalálhatják az ideális egyensúlyt.

Kuo arról beszélt, hogy a WWDC után érkezhetnek az új 13 és 15 hüvelykes MacBook Prók melyek most komolyabb frissítést kaphatnak.

A szokásos hardveres és szoftveres frissítés mellett egy vékonyabb házat, Touch ID-t, illetve egy OLED érintősor érkezne a gépekben.

macbook_pros_2015

A vékonyabb ház a jobb hűtés hatásfokát igyekszik növelni, ezzel is csendesítve a gépet. Ezt a vonalat nem értem az Apple-nél, hisz a MacBook Aireknél tényleg fontos a vastagság, azonban egy Prónál a vásárlók lehet kompromisszumot kötnének egy 5 milliméterrel vastagabb házzal, de erősebb hardverrel, és 6-8 órás akkumulátor idővel.

A lehetőséget megadhatná a cég, és majd a piac eldönti, hogy számára melyik a jobb választás.

A Touch ID-t legegyszerűbben a bekapcsoló gombba építve oldhatja meg a cég, hacsak nem próbálják beépíteni ezt a funkciót a Touchpad részbe.

A legérdekesebb ez a bizonyos OLED érintősor lehet. A MacBook Pro billentyűzete felett helyezkedne el, de pontos funkciót nem mondott hozzá a jós. Gyakorlati célt nemigen tudok beleképzelni, hacsak nem testre szabható gyorsbillentyű bar lenne, ami egybeérne a menü megújulásával is.

Hogy pontosan mit tervez az Apple, azt nemsokára megtudjuk, hisz június 13-án startol a WWDC.

Forrás: Macrumors

Címkék:  • Gondolom elírás, mert 5 centivel vastagabb házzal senkinek nem kellene… Bár abba legalább minden bika hardver beleférne és maradna hely még egy 3D nyomtatónak is. Yeah!
    🙂

Vissza a tetejére ↑