Bulvár

Dátum: 2016-05-31 | írta: Tocso

0

Érdekében áll-e az Apple-nek a 16GB-os modell megszüntetése?

iCentre

A gyártás közeledtével egyre több és pontosabb értesülés érkezik majd az új iPhone-nal kapcsolatban, az éppen aktuális a tárhelyekről szól.

A legújabb hírek szerint az Apple kivezeti a 16GB-os modellt az új iPhone-oknál, az új léptékek pedig 32-128-256GB lesz. A régebbi híresztelések szerint a 256GB-os csak a nagyobbik iPhone-ból lesz elérhető.

A 256GB-os modell csak egy felső keskeny réteg számára lenne jó lehetőség, akik sok 4k-s videót készítenek, és van lehetőségük 4k-ban szerkeszteni és lejátszani azt.

A vásárlók legtöbbjének azonban nincs még ilyesfajta megjelenítője, így a 4k-s videofelvételt sem használják. Számukra a 64GB-os modell pont tökéletes választás, hisz lehetőség van több FULL HD videó készítésére és készüléken tartására, illetve a többi személyes dolgot is hagyhatják a készüléken, nem kell mindig a számítógépre vagy a felhőbe menteni azokat.

A 16GB-os modell az Apple szégyenfoltja, nem vitás. 2016-ban ilyen készüléket árulni az alacsonynak mondható NAND tároló árak mellett szinte megbocsájthatatlan bűn.

Ennek ellenére a cégnek fontos lehet megtartani a 16GB-os modellt, hiszen gyárilag az iOS is foglal tárhelyet, továbbá pár kép és videó, s máris tele a készülék. Ilyenkor sok tulaj fordul az Apple felhő tárhelyéhez – $1-ért 50GB-ot ad a cég, ahova már kényelmesen feltölthetőek  a személyes tartalmak, és az alacsony havidíj miatt egy fix előfizető táborra tehet szert a cég.

Összességében nézve az Apple-nek nem feltétlen érdeke a 16GB-os modell megszüntetése, azonban a felhasználók nyomására már sok esetben engedett a cég.

Címkék:Vissza a tetejére ↑