Hírek

Dátum: 2016-06-06 | írta: Tocso

0

Tony Fadell visszavonul a Nesttől

iCentre

Tony Fadell neve nem sok embernek lehet ismerős, azonban ha másik nevén hívjuk, már lehet több mindenkinek ugrik be – Ő az “iPod atyja”.

Tony úgy érkezett az Apple-höz, hogy szerinte építenie kellene egy hordozható lejátszót a cégnek – szerencsére ebben Jobs is támogatta.

Ebből született meg az iPod 2001-ben, mely sikeressé tette az Apple-t.

Ezután még sok generáción át dolgozott az iPodon, melynek minden egyes darabjára büszke lehet.

2010-ben megalapította a Nest nevű céget, mellyel meg akarta reformálni az otthoni eszközök piacát. A cég igen sikeres és előrehaladó volt, mivel 2014-ben a Google fel is vásárolta azt 32 millió dollárért. Ekkor már több tucat szabadalma volt ezen a piacon.

Egy blogbejegyzésben mesélt a helyzetről:

A Nest több, mint egy termosztátokat gyártó cég. Megépített egy hardvert, felépített egy szoftvert és egy szolgáltatást is hozzá. Ez a piac a következő években egyre többet fog majd fejlődni, mivel az embereket egyre jobban érdekli a modernizálás. Van egy több éves ütemtervünk, aszerint halad tovább a cég. (…)
Nehéz elhagyni a céget, sokat dolgoztam érte, de nem hagyom teljesen magára, mivel tanácsadóként továbbra is jelen leszek a vezetésében.

Pontos okot nem nevezett meg távozására, azonban az utóbbi időben volt pár probléma a cég termékeivel és a kereskedelmi stratégiába is csúszott pár hiba, így ezek is közrejátszhattak benne.

Tonynak a távozása után sem kell szégyenkeznie, hisz elég sok mindent letett már asztalra – az iPod születésében is tevékenyen részt vett, illetve a semmiből létrehozott néhány év alatt egy dollármilliós céges is, így nyugodtan hátradőlhet a Bahama-szigeteken Martinit kortyolgatva. 😀

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑