Hírek

Dátum: 2016-06-16 | írta: Tocso

0

iOS 10 teszt iPhone 6-on

iCentre

Hétfőn mutatták be az új iOS-t és most, az utóbbi napok tapasztalatait veletek is megosztanánk.

Tekintve, hogy egy béta 1-es szoftverről van szó, nem nagy elvárásokkal indultam a dolognak. Ennek ellenére kellemesen csalódtam, hogy se egy összeomlással, sem egy magától újraindulással nem találkoztam.

Sajnos minden új dolgot nem tudunk bemutatni, mert millió egy apró újdonság érkezett az iOS 10-es rendszerbe, de azért megpróbálom az első benyomásokat leírni.

A legszembetűnőbb dolog a híressé vált Slide to Unlock felirat eltűnése volt, mely eleinte fura lehet, azonban egy nap alatt simán megszokja az ember.

Ha fel akarjuk oldani a készüléket, akkor meg kell nyomnunk a Home gombot, mely Touch ID-s eszközöknél azt jelenti, hogy már be is kerültünk a menübe (ha van jelkódunk), egyéb esetben ezután tudjuk beírni azt.

Ebből a lockscreenből ha balra swipe-olunk, akkor a Widget képernyőt kapjuk, ha jobbra, akkor pedig a kamera indul el gyorsított módon.

A legjobb dolog azonban mégis az, hogy a készülék érzékeli, ha kézbe véve felemeljünk – ebben az esetben automatikusan bekapcsolja a kijelzőt. Ez akkor igazán hasznos, ha csak a rá akarunk nézni a lockscreenre, de nem akarjuk feloldani azt.

FullSizeRender

Zene

A Zene appnál kiváltképp hangsúlyozták a bemutatón, hogy leegyszerűsítették azt, de szerintem ez nem sikerült. 🙁

Bár látom, mit szerettek volna és az új dizájn amúgy jól is néz ki, ennek ellenére, mint nem előfizetett Music felhasználó, elég tömöttnek érzem.

Ha cserélhetőek lesznek az alsó sáv menüpontjai, akkor szeretni fogom az új Zene appot, addig is próbálok ezzel megbarátkozni.

FullSizeRender (1)

Fotók

Első körben kicsit megijedtem, hogy ennyi minden került bele az eddig pofonegyszerű Fotók appba, de rövid nyomkodás után, azért gyorsan megtanulható mi merre található.

Számomra az újdonságok elég feleslegesek, mivel egyszer-egyszer kipróbálja az ember, azonban hétköznapokban csak kevés ember számára lesznek hasznosak ezek. Az Emlékek – mely videót csinál az egy helyen és egy időben készült képeidből – tényleg jópofa dolog, amit megnéz az ember néha, de nem egy sűrűn használt funkció lesz.

Az Album fül az első indítások után kicsit letört, azonban ahogy újra és újra használtam, megszerettem, mert jó megoldást választott az Apple.

Külön láthatom a Filmtekercs mappát, a Személyeket (mely lényegében az új arcfelismerő funkció így könnyen megtalálhatók az adott ismerősről készült képek), a Helyek (mellyel helyszín alapján tájékozódhatunk), illetve az egyéb eddig is ismert albumok.

Fullscreen-animation-animated-chat-bubbles-and-more-make-their-debut-in-iMessage-in-iOS-10-566695

Térkép

Viszonylag sokat forgatom a Térkép alkalmazást, s bár főleg a Google Mapsre hagyatkozom, az Apple térképet is használom, ha ismertebb helyre megyek.

Itt az új dizájn nagyon jól sikerült, jól néznek ki a lekerekített formák , illetve egy nagyon jó kis újítás, hogy ha egy-egy város felé megyünk, akkor írja jobb alsó sarokban az aktuális ottani időjárást.

FullSizeRender (2)

Értesítések

Sajnos az ún. Ritch Notificationst jelenleg csak az iPhone 6s tulajok tudják kipróbálni, mivel a béta egy csak számukra tartalmazza az újítást, azonban mihelyst elérhető lesz régebbi eszközre, biztos írok róla pár sort.

Erre nem is kell valószínűleg sokat várni, mivel az Apple ígérete szerint a következő bétába már igyekszik beépíteni azt is.
A sima értesítések ennek ellenére is nagyon tetszenek, szépen oldotta meg ennek újradizájnolását az Apple.

17215-14505-rich-160604-l

Általánosságban elmondható, hogy első béta ellenére egy igen meggyőző szoftver az iOS 10-es jelenlegi formája, mely akkumulátor idejéről és gyorsaságáról még felesleges beszélni, hiszen még rengeteget változik az őszi végleges verzióig, ennek ellenére kb. egy szinten van a 9.3.2-vel jelenleg.

Címkék:Vissza a tetejére ↑