Hírek

Dátum: 2016-06-20 | írta: Tocso

2

Az “Emelésre Ébresztés” funkció csak kevés készülékre lesz elérhető

iCentre

Egy kényelmi funkcióról derült ki, hogy valószínűleg csak a legújabb iPhone-t birtoklók használhatják majd a végleges verzióban.

Az “Emelésre Ébresztés” funkciónak az a lényege, hogy ha az asztalról felemeljük iPhone-unkat, akkor a kijelző bekapcsol és ellenőrizhetjük annak zárolt képernyőjét. Hasonló az eljárás, mint az Apple Watch-nál, ahol a mozgásérzékelő chip figyeli, mikor emeljük a karunkat az idő megtekintéséhez és akkor kapcsolja be a kijelzőt.

Azonban az Appleinsider szerint ezt a funkciót csak M9 mozgáskövető chippel rendelkező eszközök számára lesz elérhető, tehát jelenleg

az iPhone 6s/6s plus, illetve az iPhone SE.

Az Ébresztés funkció azért került bele az iOS-be is, mert az új Touch ID-k, már olyan gyorsak, hogy hiába csak a zárolt képernyőt nézné meg valaki, a Home gomb megnyomásával rögtön bekerül a Homescreen-re.

Forrás: AppleInsider Fotó: RedmondPie

Címkék:  • Adam Deutsch

    Hmm..

  • Mielőtt elolvastam, azt hittem, hogy a giroszkóphoz van köze, hiszen az felel a szintkülönbségek figyeléséért, stb, de ezek szerint tévedtem.
    Bár a megfogalmazás alapján még lehet igazam, hisz a cikkben csak egy másik oldal állítása szerepel, alátámasztva nincsen. Szerintem a 6/6+ is meg fogja kapni. 🙂

Vissza a tetejére ↑