Blog

Dátum: 2016-06-20 | írta: Zehy

0

iSamurai Heti Akció – iPhone 5 bekapcsoló gomb csere – 4.990 Ft

iCentre

6 hónap garanciával. Az akció időtartama június 20. – július 3.

Az iOS készülékek mindig is híresek voltak arról, hogy kevés gombjuk van és amit lehet, azt szoftveresen oldanak meg gombok helyett. Mégis, ha egy gomb tönkremegy a készülékben, az igen nagy fejtörést tud okozni.

Az első iPhone 2007-es bemutatása óta ugyanannyi gomb található minden iPhone-on, egy Főgomb (ismertebb nevén Home gomb), egy ki- és bekapcsoló/alvás-ébresztés gomb, illetve két hangerőszabályzó, továbbá igaz nem gomb, de szerves részét képezi a készülékeknek a csengetés-némítás kapcsoló. Az évek során funkciójukat tekintve csak a Home gomb változott némileg az iPhone 5s-ben bemutatott ujjlenyomat-olvasó Touch ID-val. A többi gomb maximum máshova került a készüléken vagy a formája lett más, de a funkciója változatlan maradt.

A Home gomb után a készülék legfontosabb gombja a ki- és bekapcsoló/alvás-ébresztés gomb. Ennek meghibásodása esetén nem tudjuk kikapcsolni készüléket, noha erre ritkán van szükség, de akkor is bosszantó tud lenni, ha nem tudjuk megtenni. Szerencsére ha van nálunk töltő, akkor a bekapcsoláshoz nincs szükségünk a gombra, viszont a készülék lezáráshoz már annál inkább kell a gomb. Ezen tudunk úgy segíteni, hogy az automatikus lezárást 1 percre állítjuk, de ennél talán sokkal hasznosabb a sokak számára kevéssé ismert AssistiveTouch (Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, AssistiveTouch), amivel a fizikai gombok funkcióit tudjuk szoftveresen használni, így akár a telefont is le tudjuk így zárni.

Több oka is lehet, illetve több módon is rosszalkodhat egy–egy gomb az iOS készüléken. Gyártási hiba, anyagfáradás és ázás is lehet a meghibásodás hátterében. Sok esetben a gomb nem reagál vagy csak nagyon nehezen, de olyanra is láttunk már bőven példát, hogy valamiért folyamatosan nyomódott a gomb és emiatt nem tudta rendesen használni a tulajdonos a készülékét.

Az iPhone 5 javításához az út a kijelzőn át vezet, vagyis először ennek a két rögzítő csavarját kell eltávolítanunk a készülék aljából. Ezek után speciális eszközök segítségével ki tudjuk mozdítani a kijelzőt a készülék házából, de még mielőtt lecsatlakoztatnánk az alaplapról, először az akkumulátort kell leválasztani. A kijelző csatlakozóit védő shield eltávolítása után már le is választhatjuk a kijelzőt, de arra nagyon fontos figyelni, hogy szerelés közben ne hajtsuk túl kábeleket, mert az sérülést okozhat. Az akkumulátor eltávolítása után már csak az alaplapot kell kiszedni a házból, de itt nagyon kell arra figyelni, hogy az antenna kábele az alaplap alsó feléhez csatlakozik és nehogy véletlenül kiszedéskor elszakítsuk. Amint ezzel is megvagyunk, végre kiszerelhetjük a meghibásodott bekapcsoló gomb szalagkábelét, aminek a helyére betesszük az újat, összeszereljük a készüléket és tesztelünk mindent rajta, hogy amikor a gazdája visszakapja, biztos lehessen benne, hogy készüléke úgy működik, mint új korában.

A következő két hétben (július 3-ig) minden iPhone 5 meghibásodott bekapcsológombját 4 990Ft-os áron cseréljük 1 órán belül és persze erre is 6 hónap garanciát vállalunk. Kérdéseitekkel bátran forduljatok hozzánk, vagy látogassatok el a www.isamurai.hu weboldalra.

 

iSamurai csapat

Címkék:Vissza a tetejére ↑