Hírek emoji

Dátum: 2016-06-21 | írta: Tocso

0

Az Apple miatt nem lesz fegyver emoji

iCentre

Mint minden jelentősebb dolognak, a hangulatjeleknek is van már bizottsága, az emoji-bizottság, amely a napokban egy igen érdekes döntést hozott.

Az Unicode Consortium az emojik egyfajta szabályzásáért felel, lényegében ők döntenek arról, hivatalosan mi lehet emoji, és mi nem.

Az Apple ennek a bizottságnak adott be egy indítványt, amelyben azt kérte, hogy a fegyver-emoji kerüljön ki az olimpiai játékokra szánt csomagból.

Ehhez a kérvényhez csatlakozott még a Google, a Facebook és a Microsoft is, amely már elég nyomás volt a bizottság számára, és kérésükre kikerült a kérdéses hangulatjel a frissítésből.

Rifle_emojipedia-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

A kérés érthető, bár kicsit fura.

A fegyver kelléke több olimpiai sportnak is, illetve a fegyver nem feltétlen jelent egyet az erőszakkal, hisz vannak sportlövészek, vagy jelentheti egyszerűen a vadászatot is.

A dolog másik oldala viszont az az eset, ahol egy francia férfit három hónap börtönre ítéltek, mert fegyveres emojival fenyegette meg exét.

Bár az Apple támogatja az emojikat, hiszen lassan már tényleg minden fajta emoji elérhető iOS-re vallástól, bőrszíntől, nemi hovatartozástól függetlenül, azonban a számára etikátlanokat kíméletlenül törli repertoárjából, mint például a fegyvereket vagy a kést, melyek évek óta nem elérhetők macOS-en.

Forrás: Telegraph

Címkék:Vissza a tetejére ↑